Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Travmadan çıkmak büyük iş

Bu maç bence Fenerbahçe-Beşiktaş maçının bitiminden itibaren kazanıldı. O gün ceza almıştı Şenol hoca, yardımcısı konuştu. Şenol hocanın oyunculara teşekkür ettiği, antrenör ve oyuncuların medyanın büyük gazına rağmen, konsantrasyonunu bozmayıp maçı yaşamayı orada bıraktılar. Kolay değil... Cumartesi gecesi maç bitiyor, oyuncuların, antrenörün atılmış ve Salı günü böylesi bir maça çıkıyorsun. Leipzig şöyle iyi, böyle iyi diyenlere bakmadım, dün gördük esasen.
Fenerbahçe, Beşiktaş, Ali Palabıyık üçlüsünden gündemi çıkarıp o maçla yaşamaktan vazgeçtiler. Bu maçla yaşadılar. 1'den 90+'lara kadar iyi ve doğru oynayarak kazandılar. Maçın başındaki tempo ve maçın 89'uncu dakikada Tosic'in topu kaleye kadar götürüp bir o kadar hırsla geri dönmesi önemliydi. 80 metre top sürmüşsün. Kendi bölgesine de 60 metre geri depar atıyor. Kazanıyor, dripling yapıyor, çalım atıyor, düşüyor, kalkıyor, vuruyor, bir de geriye depar atıyor yüzde 100'le. Böyle kazandı Beşiktaş, sadece gollerle değil... Taraftardan deplasman takımları çok etkilenmez ama ev sahibi avantajının sebebi taraftardır. Tosic taraftar için koştu.
Bundan sonra bol kredisi olan bir Beşiktaş var. Porto'nun Monaco'yu yenmesi bence sürpriz değil. Savunma arkasına koşu yapan, önemli oyuncuları vardı.
Proje takımı olduğunu biliyoruz Leipzig'in, oyuncularına yatırım yapıyorlar. 16 milyon Euro verdikleri ve çok gol kaçıran Augustin gelişime çok açık bir oyuncu... Bir de Sabitzer dikkat çekti. Bunlar genç oyuncular. Bence 3-4 sene sonra çok daha farklı bir takım olacak veya Augustin'i dünyanın en önemli takımlarında göreceğiz. Çok iyi top oynadı Beşiktaş, skoru da elde etti. Herkes görevini yaptı bu arada. Tolgay değişikliği bir 5 dakika kadar önce yapılabilirdi. Necip de girince iyi işler yaptı. Özellikle Tolgay'ın girişi Beşiktaş'ı nefeslendirdi. Bundan iyisi can sağlığı... Averaj da elde ediyorsunuz. Monaco karşısında kazanamasanız bile kaybetmemek yetiyor. Ben beraberlik yetmez diyenlerdendim açıkçası. Porto gitti, Monaco'ya 3 tane attı. 6'yı cebine koyduğun zaman herkes birbiriyle oynayacağı için şansını çok ama çok artırdı. Bu yüzden Beşiktaş'ı tebrik etmek lazım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA