Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Çalımbay’ın takımları teslim olmaz

Diyelim ki Süper Lig'i hiç bilmeyen bir Çinli, dünkü maçı izlesin... Kimin 23 puanda kimin 9 puanda olduğunu bilmesin. Maçı izlerken bir yandan anlatın kimin kim olduğunu. İnanmaz... Nasıl bu takım bu kadar fark yedi diye düşünür. Hiç birimiz göremedik ama Aykut Kocaman, "Sert maçlar geliyor ve düşüşleri başlayacak" diyerek bir öngörüde bulundu.
Galatasaray, 9 hafta kredisini çok iyi kullandı. Ama şunu söyleyelim: Tudor büyük maçlarda sınavı geçemedi. Geçen sezonu da katarsak, Beşiktaş'ı yenemedi, iki kez Fenerbahçe'yi yenemedi. Başakşehir'i geçemedi. Yani ilk 4'teki takımlara kazanamadı. Kadro açıklandığında Trabzonsporlular, Sosa'nın oynamamasından rahatsızdı. Rıza Çalımbay'ın bu kararı büyük bir cesarettir. Kaybetselerdi yerle bir ederlerdi. Milan'dan gelen oyuncu yerine Yusuf'u tercih ediyorsun. Trabzon maç boyunca pozisyon vermedi. İyi oynamaya çalışan, iyi kontratak yapan, altyap-ı dan yetiştirdiği oyuncuların da performans gösterdiği bir Trabzonspor izledik.
Galatasaray'a gelince; geçen hafta 3 sistem değiştiren bir teknik direktör vardı. Tudor'a eksi yazabiliriz. Gomis bana ne zaman sorulsa hep büyük oyuncu olmadığını ancak golleriyle konuşulacağını söylüyorum. Gomis'i oyunuyla değerlendirirsen oynatmazsın ama 1-0 gerideyken özel bir problemi yoksa (hastalık, sakatlık, kendi isteği gibi) oyundan çıkmaz. Kaleye gidemiyorsun ki gitmek zorundasın belli o dakikalar gelmiş. Gomis çıkmaz. Eren'i oyuna sokma demiyorum, sok ama ikinci forvet olsun. Linnes sahada yok. Denayer çok hata yapıyor. Maicon açıklar verdi. Selçuk kötü. Ndiaye'yi bir tek kartlarda gördüm. Feghouli de etkili değildi. Galatasaray'ın 11'ini koyunca sprint olarak savunmanın önünde oynayan oyunculara bakacak olursak Fernando çabuk bir oyuncu değil. Hız problemin var. Bunu da hızlılarla çözersin; Yasin, Rodrigues bunlar kenarda. Sahadaki Gomis'i de çıkarıyorsun. Galatasaray'ın kalecisi Muslera'nın yan topları zayıf. Takım olarak bunu da biliyorsak Maicon niye arkası dönük oyuncuya gidip sert faul yapar. Yan toplar rakipler için zaten penatı gibi. Durup dururken yüzünü döndürüyorsun. Trabzon başka bir kültür... Bunu dün yansıttılar. Pereira, Trabzonlu olmuş artık. Sosa reaksiyon göstermiyor. Trabzon'un reaksiyon gösteren oyunculara ihtiyacı var. Rıza Çalımbay'ın takımlarına hiçbir zaman favori olamazsın. Çalımbay'ın takımları teslim olmaz. Sivaslı bizim Rıza, Trabzon'un yapısına uydu...

BANA GÖRE KARTLAR:
Karşılaşmada çıkan kırmızı kartlar doğru... Olcay Şahan, sarı kart görecekken ilerletti. Feghouli itmeyle bırakmadı. Gereksiz hareketlerdi. Bero'nun Fernando'ya yaptığı faul en az sarı kart olmalıydı. Gelişi bile sarı kart. Galatasaraylı Denayer'in eline çarpan pozisyon ise penaltı değil. Diğer eline çarpsa penaltı olurdu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA