Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Negredo, Lopes atıldığında girmeliydi!

Beşiktaş son iki haftada Sivas'a gidiyor ve Osmanlıspor'la oynuyor. İki maçı da kazanırsa geçen yıldaki ilk devreden 5 puan eksiği oluyor. Geçen sene 38 puanı vardı Beşiktaş'ın...
Yabancı kontenjanı işi takımları sertleştirdi. 3'er 5'er goller atılırken sezon ilerledikçe savunma oyuncuları öne çıktı. Suni fark tespitine ben de şu açıdan katılıyorum, 70'i en fazla bir takım görür. Sivas geliyor, atıyor, Başakşehir'i yeniyor. Daha Galatasaray gidecek, Fenerbahçe gidecek. Göztepe'nin transfer politikası ve antrenör seçimi çok doğru, Kayseri de öyle... Maçların rekabetinin arttığını görebiliyoruz. Milli takım için ayrıca bakabiliriz ama lig açısından bu gerçek var. Beşiktaş gibi Türkiye'nin en iyi hücum takımlarından birisinin 47-48 dakika 10 kişi oynanan dönemde neredeyse pozisyonu yoktu. İlk yarıda daha fazla pozisyon vardı 11'e 11'ken. Açıkçası Beşiktaş hak etti mi? Hayır, oyun olarak hak etmedi. Beşiktaş ligde Galatasaray maçı haricinde arzu ettiği oyunu oynayamadı. Şenol hoca gerekirse bu tip maçlarda 4-4-2 başlayabilir, Negredo'yu daha fazla kullanabilir. Lopes atıldığında girmeliydi Negredo... Talisca kaprislerdeydi. Bu olmaz tabii ki. Talisca'nın Galatasaray maçında kesilmesiyle başlayan bir demoralize olma durumu var. Negredo 4 gol atıyor, 3 gün sonra derbide gol atıyor. Bu adama bir şans olmayacak mı bu takımda 10 dakikadan fazla? Oyunu çözme açısından bu gerekliydi. Avrupa'da gururumuz tabi, o ayrı ama ligde sorun var.
Quaresma deplasmanlarda hiç oynamıyor, sadece Alanya deplasmanında Babel'le birlikte iyiydiler. Kuvvetli değiller, güçlü atak yapmıyorlar. Bazı oyuncular, örneğin Talisca gayretsizdi. Gayreti göremedik. Quaresma 20 dakika dışında hiç yok. Babel biraz ikinci yarıda vardı. Oğuzhan çok pas hatası yaptı. Dün sahanın en kötü oyuncularından birisi Gökhan'dı. Müthiş kötü oynadı.
Son olarak Kayseri takımına bakarsak gömülerek iyi savundular. Güçlü üç stoperle top bırakmadılar. Sumudica çok başarılı bir teknik adam. Aslında biraz tuhaf da bir hoca, önce kavga çıkardı, sonra da yatıştırmaya çalışıyor. Fakat takımına çok hakim, taraftarla bütünleşmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA