Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Aykut Kocaman ve doğruları

Türkiye Ligi bu sene çok zor geçecek. Barış ve dostluk dolu bir ikinci yarı diliyorum. Fenerbahçe'nin de 6 haftalık ciddi bir periyodu va.r Aslında ligde devre arası Fenerbahçe için handikaptı.
Trabzonspor için de öyle. Çünkü iki takım da ritimlerini bulmuştu. Ama gördüğümüz kadarıyla kaldığı yerden devam ediyor sarı-lacivertliler. Özellikle maçın ilk yarısında çok güçlü, sert, top rakipteyken agresif bir takım gördük sahada..
Aykut Kocaman dünkü ilk 11 tercihiyle, 'Valbuena benim oyunumda yok' mesajını verdi. Fernandao kararı da öyle. Bunlar kolay kararlar değildir. "Benim böyle bir oyunum var ve bunu kabul edeceksiniz' diyor Kocaman. Beğenseniz de beğenmeseniz de böyle. Kazanan haklıdır ve Kocaman da oyunsal anlamda haklı çıktı. Oyuna bakarsak ilk yarı 3-1 bile bitebilirdi. İkinci yarıda skor eşitlenince Valbuena ve Soldado girdi ve çift santrfora döndü. Dün kazandı ama önümüzdeki hafta yine Valbuena ve Soldado kenarda oturacak gibi gözüküyor.
İnsanlar da buna inanmak zorunda artık...
Son bölümde 4-2-4'e dönüp 5 tane atsa bile Kocaman'ın doğrusu bir gol attığı ilk yarıdaki diziliştir.
Benim enteresan tespitlerim var. Mesela dün oynayan 11'e bakarsak üç oyuncuyu, Anadolu'da başka kulüp forması altında görebilirdik.
Fernandao gibi, Aatif gibi, İsmail gibi... Kimse de 'Bu oyuncuları niye verdik?' demezdi. Bunun üzerinden önümüzdeki haftalarda daha çok konuşulur. Yönetmek antrenörlükte en önemli şeydir.
İlk 8 haftada oynanacak maçlar, ligin kaderini belirleyecek.
Ben fikstür olarak bakarsak, Galatasaray'ı bu 8 hafta sonunda lider olarak görüyorum.
Ama o arada farkı açamazsa sonra onlar için zorlu bir süreç başlayacak. Fenerbahçe deplasmanda kazanabildiği kadar kazanmalı.
Trabzon'da kazanamazsan kayıp değildir Fenerbahçe için. Ama içeride kaybedersen çok önemli. Taraftar sayısı 30 bini geçtiği anda Fenerbahçe kaybetmez. Dün de 34 bin biletli seyirci vardı ve kazandılar. Takım için ciddi anlamda itici bir güçtür taraftar. Bunu da Kadıköy'de bir kez daha gördük.
Gördüğüm kadarıyla Fenerbahçe transfer yapmayacak. Aykut Kocaman'ın, devre arası için başkan Aziz Yıldırım´a söylediği söz şu: "Bana oyuncu alma, yeter ki oyuncuların taksitlerini geciktirme." Zaten o da öden-i yor. Devre arasında denizin bittiğini gördük.
Başakşehir, Arda Turan'ı aldı. Beşiktaş da 'Eto'o'yu alacak' duyumlarını aldım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA