Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

İki Messi olsa birini oynatır!

Kadro derinliği Trabzonspor lehineydi. Fenerbahçe'de kimler yoktu? Bir takım düşünün; şampiyonluk adayısınız ve Trabzon gibi bir deplasmana gidiyorsunuz.
1- Şener (sakat), 2- Giuliano (sakat), 3- Janssen (sakat), 4- Neto (sakat), 5-Skrtel (sakat) 6- Soldado (yedek), 7- Valbuena (yedek) ve kadroda olmayan Ozan. Tam 8 tane ilk 11'de oynatabileceğin isim.
Trabzonspor maça 4-2-3-1 ile başladı ama mahkum kaldı. Ancak ikinci yarıda Sosa'yı alınca topa daha çok sahip olmaya başladı. Fenerbahçe ise Hasan Ali ve İsmail ile şaşırttı. Aykut hoca maçı saniye saniye kurdu taktiksel olarak. Valbuena zaten 1-0 geriye düşülmese girmeyecekti oyuna. Kocaman, Hasan Ali'yi Josef'in yanında oynattı ama bir çıkmaza girdi. Bir teknik adamsınız ve o bölgede 4 tane oyuncunuz yokken Aatif'ı tercih ediyorsunuz, Alper'i oynatıyorsunuz, "Valbuena'yı düşünmüyorum" diyorsunuz.
Karşısına alıyor mu böylece?
Alıyor... Geçen hafta 1-1'den sonra bir +2 daha geldi Valbuena'dan... Ve bu maçta da 0 puandan 1 puanı getirdi Valbuena.
Ama puan getiren goller Aykut Kocaman tarzı ile gelmedi. Oyuna hükmettikleri, pozisyon vermedikleri dakikalarda değil.
Valbuena ile geldi...
Beklemediği bir anda yedi golü Fenerbahçe.
Burak Yılmaz 4 ofsaytın ardından 1 gol attı. Tabii ki Abdülkadir'in inanılmaz pası da vardı. Bundan sonra Kocaman, doğrusundan vazgeçip risk aldı. Ne yaptı? İki kişi birden aldı. Çok, çok, çok merak ettiğim Eljif'i aldı. Bayağı iyi bir oyuncu. Benim orta saha versiyonum.
Olacak bir oyuncuya benziyor Eljif. Kocaman ya herro ye merro dedi gol bulmak için ama ikinciyi de yiyebilirdi.
Burak kaçırdı. Orada kim kaybetti topu? Valbuena. İşte Kocaman bunu istemiyor. Takımda iki Messi olsa birini oynatır Aykut hoca... Ama riske girdi ve ardından 3 tane pozisyon buldu Fenerbahçe, birinde de golü buldu. Maçın en iyisi de Josef de Souza idi... Ben Trabzonspor'u beğenmedim. İlk yarıya korkak başladılar.
İkinci yarıya 'Beraberlik bana yetmeyebilir' diye Sosa ile başladılar. Şu sonuçla şampiyonluk şansları da sekteye uğradı.
Gollerinin yarısına yakınını Burak attı.
Hücum planlarında değişikliğe gitmeli, alternatifler üretmeli Trabzonspor.

PALABIYIK ÇOK UĞRAŞTI!
Dikkat edin her hafta çarşamba, perşembe günleri gazeteler aynı şeyi yazıyor;
"Eyvah Cüneyt Çakır, eyvah Ali Palabıyık, Ahmet, Mehmet. Ya bu MHK uyuyor mu? 4 kez üste üste maç verilir mi?" diye...
Ali Palabıyık çok yetenekli bir hakem. Ama Türkiye'deki şartlar hakemleri de tecrübelendikçe maçları yönetmeye değil idare etmeye çıkarıyor.
Palabıyık 90+4'teki kornerde gol olmasın diye dua etti. Kafada var ya 1-1...
Rahatladı Fenerbahçe golü atınca.
Ama eve gidince 3 tane kırmızıyı atladığını görecek. İki tane Trabzonspor'a, bir de Fernandao'ya. 82'ye kadar Trabzonspor'da sarı kart yoktu; buraya kadar idare etti maçı Palabıyık. 5. dakikada gösterse "Bundan sonra bir faul daha yaparsa ne olur?" diye düşündü.
İddia ediyorum maç 1-0 devam etse o kornere giden topu attıracaktı Fenerbahçe lehine. 0-0 gitse 4 değil 3 dakika uzatırdı. Özellikle derbilerde bayılıyorlar beraberliğe.
Bunu yapmasınlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA