Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Kocaman kendisine ters düştü

Takımın adı Fenerbahçe ise kendi sahasında oynuyorsa ve üstelik şampiyonluk mücadelesi veriyorsa, taraftarın bu maça gelmesi gerekiyor... Soğuk ya da yağmur mazeret olamaz. Herhalde Fenerbahçe taraftarı sıcağı seviyor. Stattakileri hariç tutup, diğerlerine söylüyorum: Şampiyonluk havasında değiller. Beşiktaş'la oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçından farklı olarak 6 değişiklikle çıktı sarı-lacivertliler sahaya. Üstelik Fenerbahçe'nin rotasyona uğramayan en iyi oyuncusu Hasan Ali Kaldırım'dı ilk yarıda. Akhisarspor, Süper Lig'de son 3 maçını kazanmış, üstelik hiç gol yememiş. 20 ila 30 dakikalar arasında mahkum oynadılar, onun dışında iyiydiler bu bölümde. İlk yarıda 2-0 geriye düşüyorsan, Kameni de 2 tane çıkarıyorsa bunun gerçekten mazereti yok.
Akhisarsporlu futbolcular yürekli oynadılar, mücadele ettiler. Okan Buruk hoca da cezası nedeniyle tribünde olmasına rağmen takımını doğru yönetti. Fenerbahçe'de herkesi eleştirebilirim ancak bir tek Hasan Ali Kaldırım'ı eleştiremem. Onu ayrı bir yere koyuyorum. Fenerbahçeli şunu hayal ediyor ve düşünüyor: "Takımın Türkiye Ligi'nde kontrollü oynamasını istemiyorum. Önde oynayalım, kontrataktan gol yiyelim."
Kendi sahanızda Akhisarspor ile oynuyorsanız daha büyük risk almanız gerekiyor. Devrede 4-4-2'ye dönebilirsiniz. Aykut Kocaman, Valbuena'yı diğer maçlarda 2-0'ı çevirmek için oyuna sokarken, daha önce kontrollü futbol için 11'e aldığı Aatif'ı sonradan dahil etti dün akşam. Akhisarspor karşısında Aatif ilk 11'de başlasaydı, sonradan Valbuena girecekti büyük ihtimalle. Aykut Hoca kendi içinde ters düştü. O zaman sistemlerle de oynamak lazım. Fenerbahçe, son 15-20 dakikada doldur boşalt oynadı. Kocaman'ın tabiriyle kaos futbolu. Fernandao'nun belki de en çok kafa vuruşu yaptığı maç oldu. Fenerbahçe yara mı aldı? Hem de büyük yara aldı. Şu anda ilk iki sıradaki Galatasaray ve Medipol Başakşehir'le puan farkı 6'ya çıktı. Son maçını kaybetmişsin... Sahaya çıkıp, tüm ruhunu ortaya koyacaksın.

FERNANDAO'YA YAPILAN PENALTI
Karşılaşmanın hakemi Arda Kardeşler, gördüğünü çaldı. Hata yaptı mı? Yaptı. Bana göre; Fernandao'ya yapılan hareket penaltıydı. Ama deplasman takımını ezdirmedi. Her stada böyle hakemler lazım. Vodafone Park'a da Türk Telekom'a da Trabzon'a da...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA