Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Ümit hoca tebriği hak ediyor

G.Saray'ı yenmen için ciddi bir plan üretmen lazım. Sadece savunarak bu plan üretilmez. Ümit hoca maçı santim santim yaşamış. Bu maç bir teknik adam başarısıdır. Ekmeği vardı, yağı Galatasaray sürdü. İstedikleri buydu. Abdullah Avcı, Şenol Güneş, Aykut Kocaman son dakikada mutfağa beraberliğe razı gitmiştir, döndüğünde yenmişti. Ümit Özat, Fatih Terim'i yendi demek haksızlık olur ama Fatih Terim'in takımını yendi. Bu kadar umursamaz bir tablo olmaz. Galatasaray önde baskılı oynamak için hazırlandı maça... Ümit hoca da bunu biliyor.
"Arkadaşlar, Galatasaray üzerimize gelecek. Biz de kendi ceza sahamızın önünde kümeleniyoruz ama top bize geçtiği anda kesinlikle ve kesinlikle savunmanın zaafından faydalanalım" demiştir. Tıpkı attıkları gol gibi... Üç tane Gençlerbirliği oyuncusu ön direkte birbirine girdi ve auta attılar. Galatasaray'ın ve Gençlerbirliği'nin nasıl oynayacağı belliydi. Fatih hoca, ikiye bir yapmalarını, şut atmalarını söylemiştir. Galatasaray taç atarken dahi gelip önde bastılar.
Bu nedir? Oyalama ve nefeslenme. Eğer top auta giderse gerideki üçlüye bastılar.
Göztepe gibi oynarsan 5, Karabük gibi oynarsan 7 yersin. Ümit hocayı gerçekten tebrik ederim.
Galatasaray'ın deplasmandaki performansında Tudor ile Fatih hoca arasında pek bir fark göremedik. İç sahada Belhanda, Rodrigues ve Selçuk'taki farkı gördük.
Taraftarıyla birlikte farklı bir takım oynuyor.
Hızlı oynayan takım gidiyor, ağır çekim bir takım geliyor. Hoca bunu görüyor, ikinci yarı oyunu değiştirmek istedi. 4-2- 4'e döndü, yetmedi. Selçuk'u da çıkarıp Donk'u oyuna aldı, "İleri git" dedi. Ümit hoca bunu bekliyordu. Golü kim attı? 5'li savunmanın sol oyuncusu Alper attı. Gol niye oldu? Alper geldi ama Feghouli gelmedi.
Günümüz futbolunda Messi gibi oyuncular dışında geri dönmemek yok, gelip gideceksin. Matematikte ne varsa yaptı hoca ama "Yürekleri nerede" diye düşünmüştür. Hızlı pas yardımlaşarak olur. Banttan oynarsan Gençler gelir, maçı alır. Gomis'in de korkunç bir arzusu var ama sabit savunmalara karşı da çok statik kalabiliyor. Galatasaray'ın bu deplasman performansı inanılır gibi değil.
En iyi deplasmanı Fenerbahçe maçıydı, onu da kazanamadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA