Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Beşiktaş'a golcü şart

Cesaret alkış ister! Beşiktaş'ın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı son 6 maçta ev sahibi İstanbul Belediye'yi yenemediği bir ortamda kampın yıldızlarından genç Hasan Türk'le oyuna başlanması bizim terazimizde yergiyi değil övgüyü hak edecek bir karar. Hasan'ın oyunda kaldığı süre içinde hatasız bir performans sergilemesi maçın iyi okunması açısından önemli...
Beşiktaş'ın açılış maçında 2 farklı yüzü, önemli uyarılar veren bazı oyuncularının sorumluluklarını yerine getiremediği vasat görüntüleri vardı.
İlk 25 dakika Beşiktaş ezberleri bozan bir pas yüzdesiyle oynadı. 130 paslaşmaya karşın 79 paslaşma. Bu da Beşiktaş'a 60'a 40 gibi ortalama bir top hakimiyeti getirdi. İstanbul Büyükşehir'in bu görüntüyü bozmak adına 8 faule başvurması ve 3 sarı kart görmesi boşuna değildi.
Veli sakatlanıp çıkınca Siyah- Beyazlı takımın orta sahası top çevirme ve yüksek paslaşma yüzdesini azalttı. İnisiyatif ev sahibine geçmeye çalıştı. Bu anlarda Necip'ten ziyade Fernandes'in daha fazla sorumluluk alıp tecrübesini sahaya yansıtması gerekirdi. Ancak o daha önde ve kaçak oynamayı tercih etti.
Sivok, Galatasaray maçında formasını Escude'ye kaptıracak kadar vasat bir futbol sergiledi. Pozisyonlarda yaşadığı dağınıklık ve konsantre bozukluğu kalitesine yakışmadı. Takının en kötülerinden biriydi.
Beşiktaş'ta biz dahil birçok insanın büyük destek verdiği Mustafa Pektemek gelişeceğine sürekli top ezmeye başladı. Hazırlık maçlarında buna dikkat çekip, uyarıyı yapmıştık. Beşiktaş'ın Almeiada'nın alternatifi Batuhan'dan ziyade Mustafa'ın alternatifine ihtiyaç var. Yani golcüye. Samet hoca bu takıma golcü almadığı müddetçe sıkıntı yaşar.
İlk maç olmasına rağmen her iki takımın mücadelesi ve ortaya koyduğu futbol alkışı hak edecek sevideydi. Özellikle de Beşiktaş'ın son 20 dakikadaki performansı bu takımın daha iyi olacağının da bir işaretiydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA