Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Sahne Fernandes'in

Futbol takım oyunudur. Ancak özellikle zorlu ve birbirine denk maçlarda farkı lider futbolcuların ayakları getirir. Fernandes'in olmadığı maçlarda 'B Planı'nın ne olacağı sorusunun ne kadar önemli olduğunu Antalya'da bir kez daha gördük. Gizli lider sıfatıyla Beşiktaş'ı ağırlayan, kolektif futbolun en iyi uygulayıcısı Antalyaspor'u Beşiktaş'ın Fernandes farkıyla yendiğinin altını çizelim. Fernandes'in 90. dakikada attığı gol ortaya koyduğu liderliğin, futbol adına estetiğin, takım futbolu ardına iki asistinin taçlandırması anlamına geliyor.
Fernandes 43. dakikada kıvrak bilek hareketleri ile girdiği 4 kişinin arasından jenerikleri süsleyecek bir pasla Almeiada'ya attırdığı gol kayıtsız şartsız ayakta alkış ve şapka çıkartmayı gerektiriyor.
Bu "Fernandes topla fazla oynuyor" eleştirisini getirenlerin söylemlerinin çürütüyor. Şık bir ifadeyle bu çalımlar, estetik kokan paslar ve de zihinsel yaratıcılıklar Fernandes'e çok yakışıyor. Daha önemlisi kazanan Beşiktaş oluyor.

Defanstaki sorun çözülmeli
Antalyaspor 'un ligdeki konumunu hak ettiğini söylemek lazım. 5 gol yemelerine rağmen müthiş bir kazanma hırsı gösterdiler. Öyle anlar oldu ki maçı kendi lehlerine çevirmek için çok fırsat buldular. Lider olma şansının evlerine kadar gelmiş olması nedeniyle çok saldırgan oynadılar. Bu yüzden Beşiktaş'ın hızlı ayaklarını biraz hafife alıp oyunu fazla ileride kurdular. Beşiktaş bu açıkları çok iyi değerlendirdi.
Uzun bir sakatlık arasından sonra sağ bekte oyuna dönen Mehmet bir asisti ve 45 dakikalık oyunuyla gelecek adına büyük umut verdi.
Beşiktaş'ta
dün defansın açığını forveti kapattı. Böylece altın değerinde üstelik 5 golle 3 puan aldı. Beşiktaş defanstaki sorunu çözer ve hücum hattındaki gibi bir ivme kazanırsa yükselişi daha istikrarlı olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA