Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Yan cep misali!

Beşiktaş'ın lider olma ihtimalinin peşinden koşmadı siyahbeyazlı camia.. Ekonomik darboğaz kemiğe dayanınca ve irili ufaklı alacaklılar haciz memurları eşliğinde her gün Akaretler'in yolunu aşındırınca önce yönetim, camia ve taraftar FEDA demek zorunda kaldı. "Maliyeti azaltacağız, adı küçülmekse küçülmeye, daralmaya gideceğiz" diye yola çıkan bir başkana yol verdi. Yürekten yapılan saha mücadelesinin peşine düşüp Oğuzhan gibi gençlerin yükselişiyle teselli bulmayı ve mutlu olmayı yeterli gördü.
Daha başlarken "Yeter ki Beşiktaş'ı yeniden rayına sokun, bu yıl şampiyonluktan da FEDA edelim" tavrını koydu. Yaşların gençleştiği, ruhların amatörleştiği bir atmosferde Samet Aybaba ile mazinin kolej takımlarına atıfta bulunan Beşiktaş, maç fazlasıyla da olsa Süper Lig'in liderliğine oturdu. 100 milyon doları aşan yatırımlarla zihinlerde şampiyonluğa ambargo koyan rakiplerinin algılarını, hesaplarını ve bir nevi fiyakalarını bozdu.

Liderliği sevmek
Beşiktaş yönetimi, takımı ve taraftarı başlangıç itibariyle hayallerini liderlik ve şampiyonluk üzerine kurmasa da dün maç fazlasıyla oturduğu o koltuğu sevdi. Taraftarın dilinde, yöneticilerin yüzünde, futbolcuların hareketlerinde bunun mutluluğu ve coşkusu vardı. En az gülen ve kenarda kaygılı görünen kişi Samet Aybaba idi.
Çünkü kurt hoca bundan sonra maç fazlasıyla da olsa liderlik koltuğuna oturmanın ve yükseklerde iddialı bir şekilde dolaşmanın ne anlama geldiğini biliyor. Çünkü hissetmeye başlayacağı baskıyı gençleşen takımının ne kadar kaldırıp kaldıramayacağını kestiremiyor. Samet Hoca yükseldikçe mütevazılaşıyor. Çünkü Aybaba tıkır tıkır işleyen hücum hattına sahip olduğu kadar sağıyla soluyla defansının her noktasında gel-gitler yaşayan ve zafiyet gösteren bir defansa sahip olduğunu da biliyor.
Ve.. Bütün olumsuzluklara inat Beşiktaş'ın puan cetvelindeki ve gönüllerdeki yükselişi sürüyor. Hem de liderlik için "İstemem yan cebime koy" diyerek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA