Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Güneşli günler haftaya!

Şenol Güneş ile pazartesi günü bir araya geleceklerini açıklayan Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, SABAH'ın sorularını yanıtladı

"Hocanın ismi önemli değil. Biz bir sistemi hayata geçirmeye çalışıyoruz."

Beşiktaş'ta teknik direktör arayışları son noktaya geldi... Gündeminde 7 aday olan siyahbeyazlı yönetim, bunlar arasından Şenol Güneş ile masaya oturmaya hazırlanıyor. Daha önce Beşiktaşlı yöneticilerle görüşerek prensipte anlaşma sağlayan ve kupa finali sonrasında yaptığı açıklamada Bursaspor'dan ayrılacağını açık eden Güneş, pazartesi günü ayrıntıları görüşmek üzere Kartal'la masaya oturacak. SABAH, bu kritik görüşme öncesi siyah-beyazlı yönetimin aklındakileri futbolun patronu Ahmet Nur Çebi'yi sordu... İşte Çebi'nin SABAH'ın sorularına verdiği cevaplar:

1- Güneş'i bekliyoruz

Beşiktaş'ın teknik direktörü kim olacak? Şenol Güneş mi yoksa başka bir isim mi?
İsimlerin önemi yok. Önemli olan prensipler. Şenol Güneş ile haftaya bir görüşme yapacağız. Kendisini bekliyoruz, şartları konuşacağız. Herkes takımın başına kimin geleceğini merak ediyor. Ama burada önemli olan Beşiktaş Kulübü olarak bir sistem ortaya konulması, bir felsefenin hayata geçirilmesi.

2- Geçen yıl geç kaldım

'Sistem' derken neyi kast ediyorsunuz?
Yapılanmadan bahsediyorum. Teknik direktör meselesinin bu kadar uzun sürmesinin nedeni bu sistemi bir paket olarak düşünmemiz. Yani sportif direktör, teknik direktör, yardımcı antrenörler, camia ile köprü oluşturacak iletişim danışmanı, scout ekibi, altyapı organizasyonu gibi büyük bir yapılanma istiyoruz. Geçen sene ben futbol şubesinin başına geldiğimde sportif direktör, teknik direktör, kaleci antrenörü belli olmuştu. Hepsi farklı farklı isimlerden olmuştu. Bu nedenle istediğimiz karakter gerçekleşmemişti.

3- Yardımcı önereceğiz

Bilic'ten mi bahsediyorsunuz?
Kendisine Beşiktaş'ı tanıyan yardımcı antrenör önermiştik. Ancak bu konu imza atılmadan önce, baştan konuşulmadığı için bunu ekibine yapılmış bir saygısızlık olarak gördü ve kabul etmeyeceğini söyledi. Biz, Beşiktaş'ı tanıyan, camiayı bilen bir yardımcı antrenör istiyoruz. Bunlar hocanın da onay vereceği isimlerle gerçekleşebilir. Bunların konuşulması da zaman alır. Yani buradaki mesele bir ekip ruhu oluşturabilmek. Del Bosque'ye de yardımcı önerilmişti, o da kabul etmemişti. Sözleşme öncesi bunları konuşursanız her türlü olumsuz olasılığı da ortadan kaldırmış olursunuz.

4- Derbi kazandırsın!

Yönetimin yeni hoca konusundaki görüşü nedir?
Yönetimde hocanın özelliklerini sıralarken hemfikir olduğumuz bir durum var. Vizyon sahibi olmalı, iyi ilişkiler kurabilmeli, oyunu okuyacak, derbi kazandıracak, Beşiktaş ruhunu sahaya yansıtacak, uluslararası başarıları hedefleyecek ve buna ulaştıracak tecrübeli bir isim arıyoruz. Beşiktaş camiası ve taraftarımız hiç merak etmesin, yönetim olarak şampiyonluk için en doğru kadroyu ve ekibi kuracağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA