Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Çilingir Oğuzhan

Mutlu Topçu'nun sorunu beraberliği bozacak yeteneklerin elinde olmamasıydı.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu Beşiktaş'a iyi çalışmış!.. Belli ki Trabzonspor maçı ilham kaynağı olmuş...
Oğuzhan ve Sosa gibi teknik oyuncularla desteklenen orta sahayı durdurmayı 77 dakika başardı.
Oyunu bu bölgede daraltarak orta koridoru çok iyi kapattı. Top kontrolünü bir türlü eline alamayan Beşiktaş, ne etkili ataklar geliştirebildi ne de Gomez'i topla buluşturabildi. Sosa da yeterli olmadı. Bu noktada Beşiktaş'ın etkili kanat oyuncularının devreye girmesi bekleniyordu.
Solda Tosic'in gayreti sonuç çözümü getirmedi.. 60'tan sonra gol hesapları yapan ve takımı ileri çıkaran Mutlu Topçu'nun sorunu beraberliği bozacak yeteneklerin elinde olmamasıydı.
Trabzon'un Yusuf'u, Erkan'ı varken Antep'in Muhammed'i aşırı yorgun, ve temposuzdu. Kırılma anı ise 0-0 giderken 72'de Chibuike'nin Ersan'ı ekarte edip attığı şutun az farkla auta gitmesiydi. Pozisyon gol olsa ikinci bir Trabzon vakası olabilirdi.
Şenol Hoca'nın "Gomez-Necip" değişikliği kenarda beklerken 77'de Oğuzhan sahneye çıktı. Frikik golüyle kilidi açtı ve "Gol ihtiyacı olan bir takımda Gomez çıkar Necip girer mi?" tartışmalarının önüne geçti. Belki de eğrisi doğrusuna denk geldi. Gökhan'ın asisti, Olcay'ın golünde pozisyonu başlatan isim oldu. 70 dakika işlemeyen kanatlar son 20'de çalışmaya başladı. Oyun "Kerim Frei değişikliği istiyor!" diye düşündüğümüz dakikalardan daha geç olsa da Kerim'in girişi ve golle bitirişi, galibiyeti taçlandırdı.
Beşiktaş'ı gol attıktan sonra ve de açık oynayan takımlara karşı tutmak çok zor. Beşiktaş'ın sorunu orta sahayı ve defansı iyi kapatan takımlara karşı çözüm üretmekte zorlanması.
Oğuzhan'ın frikiği gibi çözücülere, kilit açıcı hamlelere ihtiyacı var. Özetle daha zamana ihtiyaç var... Şenol Güneş'in bu çözümlemeleri zamanla yapacağına inanıyorum.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA