Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

İki yüzlü Kartal!

Beşiktaş derbi ve büyük maç kazanmak istiyorsa tempo yapmak zorunda...

Arena'daki ilk derbide favori gösterilen Beşiktaş'ın beklentilerin gerisinde kaldığını söylemeliyiz. Şenol Güneş, Oğuzhan'la ilgili bir şeyin kararını vermiştir, ya da vermelidir. Oğuzhan'dan 10 numara olmaz. Gerek A Milli takımda gerek Beşiktaş'ta o bölgede oynatılsa verimli olamadı. Geriden gelerek kurduğu oyunlarda neler yapabildiğini gördüğümüz için ondan 10 numara çıkarmak için zorlamak beyhude bir çaba... Bu bağlamda sahada Beşiktaş iki yanlışın içindeydi. En önemli özelliği paslaşmayı ve paslaşarak çıkmayı unutmasıydı.
İkinci yanlış; sahanın en iyilerinden olmasına karşın Gökhan İnler oyunu açmak ve derinlik kazandırmak için sürekli uzun top atma yanlışına düştü. Sayı artınca zaten top yapmayan Beşiktaş orta sahası ritmini kaybetti.
Özellikle Galatasaray ilk yarıda Bruma'nın hızını ve çilingir rolünü çok iyi kullandı.
Beşiktaş Bruma'ya karşı denge kuramadığı için 2-0 yenik ayrıldı. Güneş'in ikinci yarı Aboubakar ve Talisca'yı oyuna alması, Cenk'in sola geçmesi Beşiktaş'ın oyun çehresini değiştirdi. Bu değişiklik Caner'i daha verimli hale getirirken ilk yarıda çok koşmasına rağmen sahada hem topları ezen, ben de çok düşerek ezilen Cenk'i canlandırdı. Marcelo'nun golünün ardından Cenk'in soldan bindirip iş bitiriciliğini konuşturması kendine yakışan kalitedeydi. İlk yarıda sahada hayal kırıklığı olan Beşiktaş ikinci yarıda ortaya koyduğu futbolla alkışı hak etti. G.Saray'ın ikinci yarı gardının düşmesiyle Beşiktaş'ın tempo yapmasının direk bağlantısı var.
Beşiktaş derbi ve büyük maç kazanmak istiyorsa toplu ve topsuz tempo yapmak durumunda.
Ayrıca Galatasaray 60'tan sonra güçten düştü. Daha iyi kondisyona ihtiyaç var.
Derbi dün genel hatlarıyla zevkiydi. Özellikle 90+3 de bitiş düdüğüne 1 dakika kala bir o kalede bir bu kalede baş döndürücüydü.. Quaresma'nın son saniyede kaçırdığı gol bir süre taraftara şok yaşatacak kadar sarsıcıydı. Dün sahada kazanan dostluk oldu.
Bu arada, deplasman yasağının kaldırılması önemli bir adım. Beşiktaş'ın bu konudaki duruşu, Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Göksel Gümüşdağ'ın tavrı ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'in aldığı cesur karar Türk futbolu için çok kıymetli. Galatasaray taraftarı da futbol şöleninin bir parçası oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA