Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Koronavirüs günlerinde futbol!

Spor özellikle futbol hayatımızın, sosyal yaşamımızın içinde çok fazla yer tutuyor.
Gençlik ve Spor bakanı Muharrem Kasapoğlu liderliğinde federasyon başkanları ve KBV temsilcilerinin de katıldığı durum değerlendirme toplantısın ardından tüm ligler ertelendi. Devletimizin bu konuda "Önce insan ve önemli olan insan hayatı" yaklaşımıyla şefkatli yüzünü gösterdiğini düşünüyorum. Bu kararı gönülden destekliyorum.
Sporun, özellikle futbolun gerek sosyolojik, gerek psikolojik gerekse ekonomik olarak yokluğuna alışık değiliz. Böyle bir deneyimi ilk kez yaşayacağız. Ne kadar maçsız, ne kadar futbolsuz kalacağız. Toplumun önemli eğlencesinin zorunlu tatile çıkmasına nasıl reaksiyon vereceğiz, sanırım yaşayarak göreceğiz. Umarım bu ayrılık kısa sürer. Bu zaruri kararın ardından Bakanlığı, federasyonları, başta TFF olmak üzere kulüpleri, medyayı özetle sporun paydaşlarını sancılı günler bekliyor. Çok soru ve sorunlar var!
1- Yabancı sporcular ülkelerine gönderilecek mi, ya da gönderilebilecek mi? Gidip-korunma-dönüş prosedürleri nasıl olacak, 14 gün kuralı nasıl işletilecek? Çünkü birçok ülkede uçuş yasağı var. Bazı ülkelere gidiş bazı ülkelere de geliş yasağı var. Gittikleri ülkede seyahat yasağı olmayacağı ne malum.
2- Diyeli sağ salim gittiler, dönüşte 14 gün izole edilince nasıl idman yapacaklar ya da idmanlar o seviyeye çıkmaya yetecek mi? Çünkü biliyoruz ki grup olmadan yapılan idmanlar istenilen seviyeye ulaştırmaz. Ya da ülkelerine gidenler dönmezlerse ne olacak? Buradaki temel sorun Türkiye'de bıraksanız bile buna bütün yakınlarının uyması gerekiyor. Çünkü kendi içinde değil birbirleriyle oynayacakları için risk taşımış olacaklar. Ama enseyi karartmaya da gerek yok. Her şey sağlık için…
3- Erteleme süresi ne kadar olacak? Sözleşmeler, mali kayıplar, FFP, lisans kriterleri... Avrupa'daki gibi indirim istenecek mi? Yayıncı kuruluşun sıkıntıları vardı. Sözleşme revize edilip gelir düşmüştü. Yeniden 8 maçlık bir kriz çıkar mı? 8 maç, 100 milyon dolar yayın kaybı nasıl tolere edilecek? Onlarca soru var ve sorun var. Futbola ara verdik ama tartışmalar ve sorunlar devam edecek. Olsun... Önce sağlık, önce hayat inanıyorum ki sonrasında hep beraber bir çözüm buluruz.
Koronavirüs günlerinde futbol böyle bir şey...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA