Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Vittek'le başlamak...

Klasik söylemlerle yazıya başlayalım: "Fair Play ruhunun öne çıkacağı bir lig olsun! Ligin ilk maçları zordur!" Karabük maçında Trabzonspor'un geçen sezonki ilk 11'inden değişik 3 oyuncu sahadaydı: Sapara, Soner ve Vittek. Özellikle Vittek ile oyuna başlamak, Trabzonspor'un geçen sezonki oyun anlayışını terk etmek demek. Çünkü Burak sprinter, Vittek ise pivot santrfor tipi. Hal böyle iken Trabzonspor'un geçen sezonki oyun anlayışında ısrar ettiğini gördük. Eğer Vittek ile oyuna başlamışsanız kenar atakları organize biçimde sıkça yaparak orta sahadan destek vermek zorundasınız. Böyle bir anlayışı sahaya sürdüğünüz zaman Vittek çok önemli katkılar yapar. Trabzonspor adına dünkü maçta futbol anlamında olumlu şeyler söyleme olanağımız yok. Bir takımın iyi futbol oynayabilmesi için savunmasının göbeğindeki ve onların önünde oynayan oyuncunun topu olumlu kullanma becerileri olması şarttır. Geride Giray ve Mustafa Yumlu, önlerinde de Zokora varken bunu gerçekleştirebilmek son derece zor.

Gelişi güzel vurmak...
Özellikle Giray ve Mustafa Yumlu'nun hemen hemen her pozisyonda topu gelişi güzel ileriye vurmaktan başka düşünceleri yok. Zokora oyunun sadece savunma tarafında var. Ama top Trabzonspor'a geçtiğinde ortalarda hiç görünmüyor. Soner iyi bir kumaş. Bu maçta Trabzonspor adına atılan golde Volkan Şen'e verdiği pasta kalitesini gösterdi. Halbuki bazı pozisyonlarda arkadaşlarını bekleyerek oyunu sete çevirmeleri gerekiyor. Maçın ikinci yarısında ise Karabükspor, Trabzonspor karşısında daha fazla baskı kurdu. Trabzonspor önde top tutamadığı için tamamen oyunu kendi alanında kabul etmek zorunda kaldı.



.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA