Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Kurguyu değiştirmeli

Trabzon, Mersin İdman Yurdu maçında bir puanı kazandı! Çünkü maçın genelinde galibiyeti hak eden takım Mersin İdman Yurdu'ydu. Sahayı istedikleri gibi kullandılar. Orta alanda ayağa pası çok iyi yaparak her iki kenardan da geliştirdikleri atak girişimleriyle gol pozisyonları üreten taraf Mersin İdman Yurdu'ydu. Mersin İdman Yurdu ve Nurullah Sağlam'ı oynadıkları futbol nedeniyle kutluyorum.
Nobre'nin ilk yarıda Bamba'nın hatasından attığı golden sonra yararlanamadıkları gol pozisyonları var. Trabzonspor ise kendi sahasında oynamasına rağmen oyunda hiçbir şey üretmedi. Savunmada çakılı dört oyuncu ve önlerinde Zokora. Hücumda da beş kişi. Ne savunmacılar hücuma destek veriyor, ne de hücumdakiler savunmaya. En geri savunmacı ile en öndeki Janko arasında 60 metre var.
Orta alanda Soner ve Sapara sorumluluk alması gereken; hiç değilse hücuma destek vermesi gereken iki oyuncu. Fakat her ikisinin de attıkları pastan sonra ileriye destek verme düşüncesi yok. Olcan ve Yasin iki kenarda yalnızları oynarken en önde şans bulan Janko, böyle bir oyun düzeninde etkili olamazdı.
Bilindiği gibi Trabzonspor gol pozisyonu üretmede ligimizin şu an en yetersiz takımlarından biri. Fakat kendi alanında bile rakibe baskı yapmayan, Mersin'i sahasında beklemeyi düşünen ve rakip ceza alanı içerisinde çoğalamayan Trabzonspor'un bu görüntüsüyle maçı lehine çevirebilmesi son derece zordu.
Trabzonspor geçen sezondan beri sorun yaşadığı kendi sahasındaki maçlardaki görüntüsünü değiştirmeli. Şenol Güneş'in, artık aynı oyun kurgusuyla daha üst hedeflere ulaşma şansı yok. Özellikle daha fazla rakip alanda oynamayı düşünen, rakibe oyunun belirli sürelerinde baskı yaparak hataya zorlayan, kenar atakları sıkça yapmayı düşünen bir takım olgusunu sahaya çıkarmak zorunda. Yoksa belirli bir istikrarlı yapıyı yakalayabilmek hiç de olanaklı değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA