Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Bu kaos artık sona ermeli

Ukrayna ve İzlanda ile kritik maçlara çıkacağız. Grupta avantajlı olmak için puan kriterimiz ne olmalı?
Bilindiği gibi hedef 2018 Rusya… Hırvatistan gibi grubun en önemli takımlarından birinden grubun ilk maçında alınan 1 puan çok değerli.
Bunu daha değerli kılacak olan Ukrayna maçından gelecek 3 puan olur. Ukrayna kendi sahasında İzlanda ile penaltı kaçırdığı maçta berabere kaldı. Fakat ortaya koydukları oyun ne denli tehlikeli bir takım olduklarını göstermesi açısından önemli. İzlanda maçında ise eğer Ukrayna maçını üç puanla geçebilirsek alınacak bir puan bile geleceğe daha güvenli bakmamızı sağlar.

Terim-Arda krizi altında maçlara çıkacağız. Bu durum oyuncular üzerinde bir baskı oluşturur mu?
Ortada absürt bir durum var.
Kadroya alınmama nedeni sportif değil. Bu herkesçe bilinen bir gerçek.
Ama sportif değilse nedir? Herkesin bildiği ama kamuoyunun bilmediği bir durum! Fatih Terim, Hırvatistan milli maçından önce yaptığı açıklamalarda bana göre bu konuda hiçbir şey söylemedi.
Kendisine soruyu yönelten basın mensubuna, "Sizin bildiğiniz bir konu" dedi. Ama hala bu bilinen konunun ne olduğu apaçık kimse tarafından dile getirilmedi. Geçen bir hafta süresince her kafadan bir ses çıkan bir ortam var. Bu ortam, milli maç öncesi kaygı verici. Bu krizin en kısa sürede aşılması için sorumluların kamuoyu önüne çıkıp, gerçekleri tüm çıplaklığı ile anlatmaları Milli Takım'ın lehinedir. Aksi halde bugün yaşanan kaos ortamını daha da derinleşir. Ve bundan da Milli Takım büyük zarar görür.

Ömer Toprak'ın gelmesi sonrası Topal'ı ön liberoya çekecek Fatih Terim, 4-1-4-1 sistemini düşünüyor. Bu sistem takımımıza uygun mu?
Avrupa Şampiyonasına giderken sorunlarla dolu bir kadro ve bu kadroda bulunması gereken Ömer Toprak'tan yoksunduk. Ömer bilindiği gibi geçen sezon Bundesliga'da oynadığı bölgenin en iyi oyuncularından biriydi. Milli Takım'da en ihtiyaç duyulan savunmanın göbeğinde biri orta saha oyuncusu, diğeri sol bek oyuncusu olan Mehmet Topal ve Hakan Balta'ya görev vermek zorunda kaldık. Ömer Toprak'ın tekrar kadroya alınmasıyla Mehmet Topal'ın orta alanda oynayacak olması Milli Takım'a olumlu yönde katkı sağlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA