Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Trabzonspor’a istikrar şart...

Türk Telekom Arena'da oynanacak zorlu maç öncesi her iki takımın son durumlarını göz önüne getirdiğimizde ev sahibi Galatasaray'ın, Trabzonspor'a oranla bu karşılaşmada daha önde olduğu bir gerçek. Süper Lig'in yedi haftalık periyodunda Trabzonspor'un Süper Lig'de bulunduğu yer, bu gerçeğin en büyük göstergesi.
Bir de geçen yıldan beri süre gelen Trabzonspor'un deplasmanda aldığı ve kendi tarihine hiç yakışmayan sonuçlar var. Bordo-mavililer, özellikle deplasmanlarda kırılgan bir yapıya sahipler. Yedikleri golden sonra saha içi organizasyonunu tamamen kaybeden, herkesin telaş içerisinde olduğu bir takım haline geliyorlar. Bu kritik maçta ne yapılabilir sorusuna Trabzonspor'un bugün olan durumunu düşündüğümüzde yanıt verebilmek gerçekten son derece zor. Teknik direktör Ersun Yanal, sezon başından beri deneme- yanılmayı öne çıkaran, her maç değişik sistemler ve 11'ler tercih etti. Ama geçen hafta kendi sahasında oynadıkları Akhisar maçının ikinci yarısı sezon başından bu tarafa ilk kez Trabzonspor'un olumlu görüntülerin olduğu bir maç.

SAVUNMAYA DİKKAT
Artık teknik direktör Ersun Yanal istikrarı yakalayabilmek için mutlak bir sistemde ve oyuncu tercihlerinde ısrarcı olmalı.
Galatasaray gibi kendi sahasında ve taraftarı önünde hücumda son derece etkili ayakları olan bir takıma karşı saha içi yardımlaşmayı öne çıkaran, takım savunmasını iyi uyguladığınız zaman puan alma şansınız var.
Her ne kadar üçüncü bölgede yetersizlikleri olsa da bu karşılaşmada rakibi az adamla yakaladıkları anlarda çabuk ve öne oynamayı düşündüklerinde gol pozisyonları yakalayabilirler. (Sezon başından beri Galatasaray, her ne kadar aldığı puanlarla zirvede yer alan takımlardan birisi olsa da her maç rakibe verdikleri gol pozisyonu sayısı bir hayli fazla). Yoksa deplasmanlarda olan hayal kırıklıkları devam edecektir.

Trabzonspor, Akhisar ile oynanan maçın ikinci yarısında ilk kez olumlu bir görüntü verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA