Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Farklı Trabzonspor

İlk yarıda kontrollü, takım savunması üst düzeyde, mücadele gücü yüksek bir Trabzonspor izledik

Trabzonspor adına sorunlarla geçen 16 hafta. Bunun sonucunda kadroya katılan oyuncular var. Bu oyuncuların takıma katkıları merak konusu oldu. Bu maçta Ersun Yanal, 3 yeni oyuncuya şans verdi. Bursaspor maçın ilk yarısı bittiğinde 16 maça göre daha kontrollü oynayan, takım savunması üst düzeyde, mücadele gücü yüksek, kompakt oynamaya çalışan bir takım görüntüsündeydi. Durica'nın önderliğinde bir savunma kurgusu. Özellikle yeni transferlerden Joao Pereira öne çıkan oyuncu oldu. Kariyeri belli; dünkü görüntüsüyle bundan sonraki maçlarda daha fazla katkı yapabilecek bir isim. Kanat bindirmeleri yanında topla becerisi üst düzeyde. Orta alanda Yusuf Yazıcı için sezon başından beri yazdık, çizdik. Son maçlarda Ersun Yanal kendisine şans vermeye başladı. Dün de ilk kez bir Süper Lig maçında ilk 11'de şans verilmesine rağmen attığı gol ve yaptığı asistle takımı için ne denli önemli oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi. İlk yarı Castillo takımı öne taşıyan ve rakip savunmayı en fazla rahatsız eden oyuncuydu. Eğer 2-0'dan sonra Bursaspor'un tüm riskleri aldığı bölümde daha becerikli ve final paslarında daha olumlu olabilseler ilk yarıda maç, Trabzonspor için çok daha rahat bir konuma gelebilirdi.
İlk yarının son dakikalarında N'Doye'un gereksiz top kaybından gelen golden sonra ikinci yarı yine N'Doye hiç gereği yokken ikinci sarı kartla oyun dışı kalması üzerine maç Trabzonspor için daha zorlu bir hale geldi. Fakat başta kaleci Onur olmak üzere savunmada çok dirençli bir görüntü içerisinde oldular ve Bursaspor'a beraberlik şansı tanımadılar.
İkinci yarıda Yanal'ın Medjani'yi oyuna aldığı anda oyundan çıkacak oyuncu Castillo mu olur? Bunu anlamak zor.
Alınan üç puan bulunduğu konum olarak Trabzonspor için çok önemli. Fakat üç puandan daha çok yeni oyuncuların takıma katılımıyla 16 maça göre daha farklı görüntülerin bundan sonraki maçlarda da ortaya çıkacağı gerçeği var. Bu da yarınlar adına Trabzonspor için bana göre çok daha olumlu bir gelişme.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA