Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Hakem adil yönetmedi!

Meler kararlarında ev sahibi lehine davrandı, iyi bir yönetim göstermedi...

Sekiz haftada alınan 9 puan sonrasında geçen hafta teknik adam değişimi yapılarak Rıza Çalımbay'a görev verildi. Yeni bir teknik direktörle çıkılan Malatyaspor maçı yine beklentilerin altında kalan bir maç oldu. Rıza Çalımbay, orta sahayı daha dirençli kılmak adına Okay ve Onazi'ye savunmanın önünde şans verdi. Onazi, Okay'a göre daha önde, Yusuf ise hiç de verimli olmadığı sağ kenar önünde maça başladı. Böylesi bir düzenin içindeki saha içi organizasyonunda zaman ilerledikçe sorunlar baş gösterdi.
Öncelikle tempoyu artıramadıkları için Malatyaspor ceza sahası içinde atak girişimi istenilen düzeyde gerçekleşmedi. İlk yarıda Trabzonspor adına organize atak girişimi sağ kanattan Pereira-Yusuf birlikteliği ile gerçekleşti, net gol pozisyonu ise taç atışı kaynaklı Burak'la yakalandı.
Maçın 31. dakikasında ise Sosa ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Halbuk i Arjantinli yıldız, sezon başı çok büyük fedakarlık yapılarak alınan bir isim. Atıldığı ana kadar etkisiz, verimsiz ve takımın en sorumsuz oyuncusuydu.
Orta alanda liderlik yapması gereken bir isim olmasına rağmen ne yazık ki ortaya koyduğu oyun tam bir hayal kırıklığı idi. Trabzonspor 10 kişi kaldıktan sonra Malatyaspor, iki kanattan da daha çabuk atak girişimleri gerçekleştirdi.
İlk yarının son dakikalarında Adem Büyük'ün kişisel becerisiyle getirdiği topta Okay'ın kendi kalesine attığı golle Malatyaspor öne geçti. İkinci yarı ise maçı çevirebilmek adına Trabzonspor, daha fazla rakip alanda oynamaya çalışan taraftı ama top üçüncü bölgeye geldiğinde yerleşik savunmaya karşı yeterlilikleri yoktu. Bu yüzden Rıza Çalımbay'ın Abdülkadir ve Volkan Şen gibi adam eksiltme özellikleri olan iki oyuncuyu sahaya alması doğru bir tercihti. Hatta ilk yarıda 11'de özellikle Abdülkadir'le başlamak daha doğru olurdu diye düşünüyorum.
Hakem Meler'in iyi bir yönetim gösterdiği söylenemez. Verdiği kararlarla adil olması gerekirken, ev sahibini daha fazla tercih ettiği bir gerçekti. Hakemlerin Trabzonspor'a karşı bir tavırları olduğu gerçek.. Hem de uzun süredir..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA