Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

İstikrarı yok!

Trabzonspor iki puan kaybetmedi, bir puan kazandı! Çünkü oyunda üstünlüğü olan ve gol pozisyonu üreten taraf Kayserispor'du. Geçen haftadan farklı olarak Olcay'ın yerine Castillo ile oyuna başlayan bir 11 vardı. İlk yarı bitiminde Kayseri'nin 6 kornerine karşı Trabzon'un 1 korneri bile yoktu! İlk yarı organize tek atak 35. dakikada gerçekleştirildi. Kayserispor, 30 dakikalık bölümde Mendes ve Deniz ile iki kenardan da atak geliştirdi. Fakat rakip savunmanın arkasına sarktıklarında final paslarını olumlu kullanamadıkları için gol üretemediler. Trabzonspor ise savunmadan uzun toplarla oyuna çıkma yanlışı içerisindeydi. Dame N'Doye'a atılan her top, Kayserispor tarafından kolaylıkla önlenerek, karşı atak olarak geri döndü. Ayrıca atılan uzun toplarda N'Doye'a orta alandan desteğin olmadığı bir gerçek. Yusuf bu takımın ofansif anlamda aklı... Fakat Onazi ve Okay'ın bu oyuncuyu daha fazla topla buluşturmaları gerekmekte... Yusuf'un, etkisiz kaldığı dünkü gibi her maçta pozisyon üretiminde de sıkıntılar oluyor. Önde Castillo, uzun zamandır oynamadığı için bilinen özelliklerinden farklı. Bero ise mücadele gücü yüksek olmasına rağmen orta alana yardımcı olmanın yanında top Trabzonspor'dayken üretkenlikten son derece uzaktı.
Onazi'nin sakatlığının ardından oyuna Sosa girdi. Ancak orta alanda beklenilenin aksine Kayserispor, daha etkin oldu. Önde yapılan top kayıplarından sonra geriye dönüşlerde yaşanılan yetmezlikler yüzünden, Kayserispor orta alanı çabuk çıktığı anlarda önemli gol pozisyonları üreten taraf oldu. Alınan 1 puan önemli ama daha yüksek hedefler için istikrarlı bir takıma gereksinim olduğu düşüncesindeyim. İstikrarlı takım üst üste galibiyetler almakla özdeştir. Yoksa her zaman olduğu gibi bir çiçekle bahar gelmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA