Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Abdülkadir farkı

Bazı oyuncular takımı adına kısa süreler için bile oyunda olsa farkı yaratır. Aynen dün 75. dakikada oyuna giren Abdülkadir gibi. Oyuna girdikten sonra ilk topla buluştuğunda o zamana kadar önde hiçbir üretkenliği olmayan ve de top kayıpları fazla olan Trabzonspor'un ilk 'yarım atağı' gerçekleşti. İkincisinde ise ilk kez Trabzonspor'un organize atağı ve sonrasında Okay ile gelen galibiyet golü. Maçın genelini göz önüne getirdiğimizde Sivasspor'un Trabzonspor'dan daha üstün olduğu gerçeği var. Burak'ın ofsayttan kurtulması, Sivasspor savunmasının çizgi halinde yakalanmasının ardından Castillo'nun mükemmel pası ve Burak'ın golcü vuruşu ile öne geçmesine rağmen Trabzonspor'da panik ve telaş başladı. Özellikle orta alanda Okay, Onazi ve Yusuf bir türlü organize olamadılar. Birbirlerinden uzak bir görüntü içerisinde oldukları için Sivasspor orta alanda üstünlüğü yakaladı. Özellikle kendilerinin sol kenarından Ziya ve Emre ile önemli atak girişimlerinde bulundular.
En büyük sorun ise Trabzonspor'un geriden oyuna çıkarken kaptırdığı toplar oldu. Durica ve Uğur'un bireysel hataları öne çıktı. Eğer Sivasspor final paslarını daha doğru yapsa, ilk yarı çok farklı bir skor ortaya çıkabilirdi. İkinci yarıya Onazi'nini yerine Kucka girdi. N'Doye orta alanda Yusuf'un yerinde, Yusuf sağ önde... Yapılan oyuncu değişiklikleri ve mevkiler ilk yarıya göre farklı bir görüntü ne yazık ki çıkarmadı. Öne giden her top çabucak kaybedildiği gibi geriden atılan uzun toplar da Sivasspor oyuncuları tarafından kolaylıkla alınıp tekrar hücum girişimi olarak geriye döndü. Alınan 3 puan, Trabzonspor'un deplasmanlardaki aldığı sonuçlar göz önünü getirildiği zaman gerçekten büyük önem taşıyor. Çünkü sezon başından beri ilk kez üst üstte oynadıkları ikinci maçı da 3 puanla kapattılar. Fakat üzerinde durulması gereken ise saha içi organizasyonları ne yazık ki istenilen düzeyde değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA