Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Fırsat kaçtı

?Fenerbahçe'nin ve Beşiktaş'ın puan kayıplarından sonra Trabzonspor'un yukarıdaki rakiplerine daha fazla yaklaşabilme ve şampiyonluk yarışının içerisinde ciddi şekilde yer alma maçıydı. Yani Karabük maçı bir maçtan daha fazla önem taşıyordu. Karabükspor, son 8 haftada puana hasret ve içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında kağıt üzerinde Trabzonspor favoriydi. Ama bir başka gerçek var ki her maçın kendi içerisinde zorluğu va.r Bu da dün bütün çıplaklığıyla öne çıktı.
Böylesi maçlarda golü erken bulabilmek gerekli. İlk yarı orta alan mücadelesi şeklinde geçen bir oyun vardı. Fakat Trabzonspor'un rakip alanda topla daha fazla buluştuğu süreler var. Burak, Yusuf, Abdülkadir ve Olcay kendi aralarında bir türlü organize olamadı. Final pasları ve pas, şut, oyuncu tercih yanlışlığı yüzünden kendilerini rahatlatacak golü bulamadılar.
Karabükspor ise orta alanda Poko'nun sürüklediği ataklarda iki kenardan çabuk ve hızlı atak girişimlerinde bulunduğunda etkili oldu. İkinci yarı ise Trabzonspor adına anlaşılmaz bir oyun vardı. Orta alanda bir türlü organize olamama, kendisinden çok şey beklenen ve hücumu organize eden Yusuf'un verimsizliği, Olcay'ın sahadaki varlığıyla yokluğunun belli olmaması, ilk yarıya göre Karabükspor'un Trabzonspor sahasında daha fazla görünmesine yol açtı. Girdikleri iki gol pozisyonundan sonra ise bir kornerde Yatabare ile öne geçen taraf oldular.
Golde Onur'un hatası vardı.
1-0'dan sonra Rıza Çalımbay, oyunda tüm riskleri aldı. Yaptığı oyuncu değişikliklerinden sonra rakip 1-0'ı korumak adına kendi sahasında daha fazla gömüldü ve Trabzonspor'un etkili atakları vardı. Abdülkadir ilk yarıya göre çok daha etkindi, Burak'ın attığı golde pası veren, ardından getirdiği iki topta takımını gole yaklaştıran isim oldu.
Oyunun uzatma dakikalarında ise Sosa'nın serbest vuruştan kullandığı topun golle neticelenmemesi Trabzonspor adına çok büyük şanssızlıktı.
Bordo-mavili takım, çok önemli 3 puanı alamayarak büyük fırsat kaçırdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA