Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Hoca için hiçbir planları yokmuş

İskender Günen, Trabzonspor’daki son gelişmeleri değerlendirdi: Ünal Karaman tercihi yönetimin hoca konusunda plansız programsız olduğunu gösteriyor. Gündemde olan teknik adamlarla anlaşamadıkları için son anda verilen, komik bir karar var

Trabzonspor'un mevcut tabloda dikkat etmesi gereken en önemli şey ne?
Trabzonspor'un bugün geldiği noktayı, gideceği limanı bilmeyen bir gemiye benzetmek yanlış olmaz. Sorunların başında ise herkesçe bilinen mali durum var. Her gelen yönetimin yaptığı büyük yanlış sonucunda kulüp çok ağır bir borç yükü altında. Bu yüzden yeni yönetimin kısa, orta ve uzun vadede atacağı adımlar, büyük önem taşıyor ama bir başka gerçek var ki Trabzonspor, yarışmacı takım olmak zorundadır. Yani bu ağır mali yük altında bile olsa yarışmacı olmalı. Yarışmacı takım kimliğini kaybetmek demek, sıradanlaşmak demektir.

Papatya falı açan yönetim, Ünal Karaman'da karar kıldı. Teknik direktör seçimindeki süreci ve tercihi nasıl buluyorsunuz?
Teknik adam olarak, Samet Aybaba, Tolunay Kafkas, Giray Bulak, Mustafa Reşit Akçay öne çıktı. Sonra Fatih Tekke ve Tamer Tuna isimleri telaffuz edilmeye başlandı fakat son anda büyük bir sürpriz olarak Ünal Karaman'la anlaşıldı. Her zaman olduğu gibi neden ve niçin sorularını sormak gerektiği düşüncesindeyim!. Daha önceki yönetim, yeniden yapılanma için Ersun Yanal tercihinde bulundu. Ersun Yanal, daha önce Trabzonspor'u çalıştırdığı ve ikinci döneminde sorunlar yaşadığı için yanlış bir tercihti. Bunu ısrarla belirtmiştim fakat bir gerçek var ki Ersun Yanal, Trabzonspor teknik adamlığını yapabilecek yeterlilikte bir isimdi. Anadolu takımlarında başarı göstermiş, ulusal takım teknik adamlığını yapmış ve ardından Fenerbahçe'yi şampiyon yapmıştı. Başarısızlığının ardından ise Rıza Çalımbay'ı tercih etmek de doğru bir seçimdi çünkü Çalımbay'ın da Anadolu takımlarında başarıları var. Trabzonspor'un teknik adamlığını yapma kriterleri nedir? Sonuçta bir kriter olmak zorunda... Ünal Karaman ise ne yazık ki bugüne kadar çok başarılı futbolcu geçmişi dışında teknik adam olarak gerekli başarıyı ortaya koyamadı. Yapılan bu tercih ne derece doğru, bunu zamana bırakmak daha doğru olur.

O zaman Karaman tercihini plansız bir seçim olarak mı görüyorsunuz?
Görünen o ki Rıza Çalımbay'la gelecek sezon çalışılmayacağı bilindiği halde yönetim, teknik adam konusunda plansız ve programsızmış. Bu zamana kadar teknik adam arayışlarında gerekli somut adımları atmamışlar. Halbuki liglerin bitmesine uzun bir süre olmasına rağmen daha önceden bir teknik adamla anlaşma yapmak ve sezon sonu onu açıklamak çok daha doğru bir düşünce olurdu. Gündemde olan teknik adamlarla anlaşamadıkları için son anda verilen, komik bir karar var

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA