Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Bu takıma saygı duyun

Bazı maçlar var ki; oynanan oyundan çok alacağınız puanlar öne çıkar. Aynen Yeni Malatyaspor maçında olduğu gibi... Üç puan Trabzonspor için çok şey ifade etmekte. Çünkü şu an zirve yarışının içinde olan bir takım. Malatyaspor gibi bir takıma karşı en önemli sorun sahanın Trabzonspor için büyük bir dezavantaj olmasıydı. Çünkü Trabzonspor'un oynamak istediği sistemde topa sahip olma büyük önem taşımakta. Bu yüzden istenilen düzeyde bir oyun ortaya çıkmadı. Önde Nwakaeme-Ekuban topla buluştuklarında sürekli merkezi zorladılar. Djaniny de top almak amacıyla kenarlara çok fazla çıktığı için ilk yarıda gerekli üretkenlikten uzak bir yapı ortaya çıktı. Yeni Malatyaspor'a ise duran top şansı çok fazla verildi.
İkinci devre ise oyunun Trabzonspor lehine dönmesini sağlayan iki an var... Biri; Bakasetas'ın topu mükemmel alıp sağ ayağıyla Trabzonspor'u öne geçiren golü, diğeri de her geçen gün büyüyen ve takımın başarısında pay sahibi olan kaleci Uğurcan'ın mükemmel kurtardığı top... 1-0'dan sonra Malatyaspor'un baskı kurduğu anlarda ise Trabzonspor daha sakin ve akılcı kalıp, final paslarını daha iyi yapabilse ikinci golü çok daha rahat bulabilme şansı vardı. Savunmada Edgar ve Vitor Hugo gerçekten büyük direnç gösterdiler. Orta alanda Berat zaman zaman yerini kaybetmesine rağmen mücadele gücü ile öne çıktı. Bakasetas ikinci kez 11'de çıktığı maçta da attığı gol ile orta alanda büyük bir eksikliği giderdi. Nwakaeme ise yine her zamanki gibi sonucu belirleyen isim oldu.
En olumsuz koşullarda bile mücadele eden, takım birlikteliğini yansıtan ve sonradan oyuna giren oyuncuların bile coşkuyla mücadele ettiği bu Trabzonspor'a saygı duymak gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA