Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Bir ileri bir geri!..

Beşiktaş için 11 hafta geride kaldı. Oynadığı futbol ve aldığı skorlara baktığımız zaman bir ileri gidiyorsa bir de geri gittiğini gördük. Mesela Fenerbahçe'ye yenildi; Trabzonspor ve G.Saray'la berabere kaldı, Bursaspor'un elinden ise ucuz kurtuldu!. Diğer yanda ise Mersin İdmanyurdu, Kasımpaşa, Karabük gibi takımları geçen bir takım.. Bu tablodan çıkan sonuç: Beşiktaş büyük maç kazanamıyor. (Bu arada Sivas ve G.Antep'e de kaybettiğini hatırlatalım) Bu kadro yetersiz ve sendeliyor.. En büyük gerçek bu! Yanlış transfer politikasıyla alınan bir çok isim, siyah beyazlı takıma katkı yapamadı. Transfer edilen isimlerden biraz Olcay ve daha iyi olacağını düşündüğümüz Oğuzhan dışında kimi sayabiliriz? McGregor, Batuhan, Escude, Uğur Boral, Berat, Mehmet... Bu isimlerin getirisi ne oldu? Mesala Berat.. Sakarya'dan alındı oynamadan Adana Demir'in yolunu tuttu. Beşiktaş şu ana kadar iyi sonuçlar aldıysa, bunda geçen sezon forma giyen isimler var. Hem skor yükünü hem de oyun yükünü bu isimler çekiyor. Beşiktaş'ın aslında ligdeki durumunu ilk yarıda kalan maçlar tayin edecek. Orta sıralarda yer alan bir takım olarak ilk yarıyı bitirirse, Beşiktaş devre arasında yapacağı transferlerin de zaten bir faydası olmayacaktır. Fakat aksi olup zirve ile puan farkı açılmayan bir Beşiktaş karşımıza çıkarsa o zaman farklı bir politika ile karşı karşıya kalabiliriz. Burada bir isme dikkat çekmek lazım. Fernandes.
Beşiktaş'ın en değerli varlığı şu an. Takımı taşıyan isim.. Teklifleri okuyoruz, görüyoruz.. Bir yandan da ağır ödemeleri olan bunları yapmazsa yine UEFA tarafından ciddi yaptırımlar ile karşı karşıya kalacak bir Beşiktaş. Yönetimin işi gerçekten zor!. Bir yanda Beşiktaş'ın geleceği bir yanda belki de satmak zorunda kalacağı isim ya da isimler..

Fernandes satılır mı?
Bu kişi Fernandes de olabilir. Bu kağıt üzerinde zor da görünse Beşiktaş'ın ilk yarıdaki tablosu bu tartışmayı gündeme getirecektir. İddiası kalmayan bir Beşiktaş, cazip yani 12-13 milyon Euro'luk teklif olursa Fernandes'i elinden çıkarabilir. Beşiktaş'ın geleceği mi? Fernandes'in sahadaki futbolu mu? Bunu neden yazıyoruz. Bu mali tablo ile kapıdaki tehlike yüzünden yönetim radikal bir karara imza atabilir.
Beşiktaş'ı yeni bir cezadan kurtaracak yönetim bence başarılıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA