Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Öfkeyle kalkan zararla oturur

Beşiktaş’ın kadrosu bu sezon zengin ve Şenol hoca bu açıdan şanslı. Bu zenginliği de iyi değerlendiriyor.

Futbolda 1 dakikanın bile ne kadar önemli olduğunu dün geceki Beşiktaş-Antalyaspor maçında bir kez daha gördük. Konuk Antalyaspor beklentilerin ötesinde, gayet derli toplu bir ilk yarı çıkarmayı başardı. Vodafone Arena gibi bir statta müthiş bir desteği arkasına almış rakiplerine karşı pozisyonlar da buldular, maçı dengede götürmeyi bildiler. Fakat gelin görün ki 1 dakikada tüm maçın kaderinin değişebileceğini bir kez daha görmüş olduk. Yenilen bir golün ardından duygular yoğun yaşanabilir, hatta belki pozisyonda haklı olduğunuzu da düşünebilirsiniz ama sonuçta takımınızı 10 kişi bırakmaya hakkınız yok. Bu riske girmenin bir anlamı yok. Önünüzde daha oynayabileceğiniz, maçı çevirebileceğiniz 45 dakika daha var. Bu yüzden Diego'nun yaptığı her ne olursa olsun doğru değil ve Antalya'nın kaderi o kırmızı kartla çizildi, 1 dakikada her şey Beşiktaş'ın lehine döndü. Atalarımız "Öfkeyle kalkan zararla oturur" demişler, Brezilya'da da Diego'nun anlayabileceği uygun bir atasözü vardır eminim.
Antalyaspor ikinci yarıda eksik oynamasına rağmen ikinci golü yiyene kadar oyunu dengede götürmeyi başardı. Fakat organize bir akınla ve seri paslaşmalarla Beşiktaş, golü Talisca ile buldu ve maçın fişini çekti. Talisca Beşiktaş için çok kritik bir oyuncu... Forvet arkasından alacağı skor katkısı, forvetlerin üzerindeki yükü de azaltacak, geçen sezonki gibi en az 25 gol atan bir santrfor olmadan da zirveye yürümesini sağlayabilir Beşiktaş'ta... Bu yüzden onun iki gol atması kritikti. Ayrıca Napoli ile oynanan zor bir maç sonrası dönüşte kazanmak hangi şartta olursa olsun önemliydi. Beşiktaş'ın kadrosu bu sezon zengin ve Şenol hoca bu açıdan şanslı. Bu zenginliği de iyi değerlendiriyor. Birçok kişiye göre Aboubakar, Beşiktaş forveti için yetersizdi ama biz de dedik ki bir gol atsın, gerisi gelir... Toleranslı olmak lazım. Dün de muhteşem bir gole imza attı. Gecenin tartışmasız adamlarından birisi Tosic, diğeri Fabri'ydi. Son olarak Eto'o bana eski halinden uzak göründü, fizik olarak toparlaması için galiba onun da zamana ihtiyacı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA