Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Artık birbirinizi engellemeyin

Mehmet Ekici konusunu herhalde daha çok konuşmaya devam edeceğiz.. İş öyle bir noktaya geldi ki, mutlu olan tek taraf Beşiktaş.. Neden Beşiktaş? Ekici'nin bu sezon Fenerbahçe'ye gitmesi istenmiyordu ve öyle de oldu. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, "Beşiktaş'la anlaştım, Ekici'yi Fenerbahçe'ye vermiyorum" dedi, noktayı koydu ama bir gerçek var ki Ekici'yi isteyen takım Beşiktaş değil, Fenerbahçe.. Hem teknik direktör Dick Advocaat hem de Fenerbahçe yönetimi ve başkanı oyuncuyla ilgili birçok kez açıklama yaptılar. Advocaat, 17 Ocak'ta ne demiş: "Mehmet Ekici ilgilendiğimiz bir oyuncu ve onun için teklifimizi yaptık. İyi bir teklif yaptık.
Oyuncunun da sözleşmesinin bitmesine 4 ay kalmış ama kulübün teklifi kabul etmemesinin arkasında ne var, Beşiktaş mı var bilmiyorum?." Peki Beşiktaş'a satılmak istenen Ekici için Şenol Güneş ne demiş 7 Ocak'ta:
"Mehmet Ekici'nin adı bizimle geçmiyor.
Ekici'yi alırsam Tolgay, Talisca, Olcay (Trabzon'a gitti), Oğuzhan'ı bırakmak zorunda kalırım.. Bizim önceliğimiz santrfor." Şenol hoca her toplantısında gri açıklamalar değil net sözler söyleyen kişidir.
Bugün de kendisine Ekici'yi sorsanız aynı yanıtı verir. Şunu demek istiyorum. Beşiktaş, Ekici'yi kadrosunda görmeyi istemedi zaten.. Peki hedef neydi Ekici'nin Fenerbahçe'ye gidişini engellemek... Eto'o'nun rövanşı gibi bir şey bu.. Biz hala bu tür garipliklerle uğraşıyoruz..
Eğer Trabzonspor, Beşiktaş'la özel bir anlaşma maddesi yapmasaydı, 2 milyon Euro'yu alır oyuncuyu Fenerbahçe'ye verirdi.. Ama şimdi 2 milyon Euro alırsa, 2 milyon Euro'yu da Beşiktaş'a verir..

AVRUPA'DA İŞLER BÖYLE DEĞİL
Sözleşme bitimine kısa süre kalan futbolcuların ezeli rakipler arasında dahi transfer olabilmesi Avrupa'da artık olağan kabul ediliyor. Avrupa'nın en iyi santrforlarından biri olan Robert Lewandowski, Borussia Dortmund'la olan sözleşmesinin bitimine 6 ay kala Bayern Münih'le resmen anlaştığını açıklamış ve Polonyalı buna rağmen Dortmund adına sezon sonuna kadar oynamıştı. Peki Dortmund, Lewandowski gibi bir golcüyü kaybedince ne yaptı?
Önüne baktı, gitti Aubameyang'ı alıp onu 100 milyon Euro'luk oyuncu haline getirdi. Bizimkiler birbirini engellemeye çalışmaktan ilerlemeye fırsat bulamıyor.
Kısacası millet gider Mersin'e, biz gideriz tersine...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA