Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Masa ayakları sağlam olunca

Bir masanın olmazsa olmazı ayaklarıdır... Beşiktaş da 4 ayağını yani; yönetimini, hocasını, kadrosunu ve taraftarını doğru planlayınca, başarıya kapıyı açmış oldu

Malzeme ne olursa olsun, bir masanın olmazsa olmazı eşit uzunlukta ayaklardır. Birinin bir santim eksikliği diğerlerinin doğruluğunu da malzemenin güzelliğini de alır götürür. Kim sallanan bir masada oturmak ister ki!
Beşiktaş'ta yönetim, Şenol Güneş, futbolcular ve taraftarın eşit katkısıyla masanın üzerinde iki şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde namağlup lider çıkılan gruptan alınmış son 16 bileti var.. Buyrun tek tek bakalım:
YÖNETİM: Zor günler yaşadılar. Maddi sorunlar nedeniyle transfer yapamadıkları günlerde taraftarın tepkisiyle karşılaştılar. Her maçı deplasmanda oynadılar. Takımı Ankara'ya, Başakşehir'e taşıdılar. Ne Galatasaray ne de Fenerbahçe stadının kapılarını açmıştı!. Bu zor günlerde her şeye rağmen, akıllı transferler yaptılar. Sponsorluk önemliydi.. Bu konudaki hamleler Beşiktaş'a büyük paralar kazandırdı.
Sponsorlardan Türkiye'nin en çok para kazanan kulübü Beşiktaş oldu. Ümraniye'yi Güneş'e bırakmak doğru bir hamleydi. Bugün bu kararın ne kadar yerinde olduğu gerçeği bir kez daha ortaya çıktı. İspanya'dan ABD'ye kadar Beşiktaş markasını iyi parlattılar.
ŞENOL GÜNEŞ: Biz onu Trabzonsporlu Şenol Güneş olarak tanıdık. Büyük bir camianın efsanesiydi.. Beşiktaş'ın ezeli rakibinden bahsediyoruz.
Şenol hoca, Beşiktaş'a imza attığında işinin kolay olmadığını biliyordu. Fakat kısa zamanda camiaya hocayı sahiplendi. Saygı duyulan bir isim oldu. Elindeki kadrodan maksimum verim aldı. Quaresma'yı gibi bir dünya yıldızını idare etmek zor işti..
Başardı.. Zaman zaman istemediği transfer olsa da hepsinden verim almaya çalıştı. Mitroviç, Medel, Negroda ve Lens... Geçen yıl kenarından döndüğü Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansını bu yıl fazlasıyla lider olarak yakaladı. Artık Trabzonspor kadar Beşiktaş tarihine de adını altın harflerle yazdırdı.
FUTBOLCULAR: Kolay değil toplam 22 maç oynadılar bu sürede. Lig, Avrupa ve Kupa.. Caner Erkin, dışında tüm takım bu 3.5 ayda problemsiz bir sezon geçirdi. Aylar sonra forma giyen kaleci Tolga önceki gece maça damga vuran isim olurken Fabri onu kulübede alkışlıyordu. Efsane Pepe bir defans markasıydı. Özgüven getirdi.. Beşiktaş'a o kadar çok şey kazandır ki.. Cenk içindeki golcülüğünü çıkardı. Talisca patadı, Babel milli takıma kadar yükseldi. Quaresma ise Beşiktaş'ı kanatlandırdı. Diğer takımlara göre Beşiktaş'taki en büyük fark aile ortamı oldu.
TARAFTAR: 12. Adam görevini mükemmel yaptı. Beşiktaş, 30 bin 446 seyirci ortalaması ile ligde en fazla seyirci çeken takım oldu. UEFA'nın sopası elindeyken 6 Şampiyonlar Ligi maçında ve özellikle İstanbul'daki maçlarda hiç olay çıkmadı. En ufak taşkınlık Beşiktaş'ı Avrupa'dan men edecekti. Böyle bir ortamda mükemmel bir taraftar profili gördük.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA