Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Şenol hocanın mesajı çok net!

Beşiktaş'ın başarılı teknik direktörü Şenol Güneş, gündemin yoğun mesaisi arasında hak ettiği ilgiyi görmeyen, ince bir mesaj verdi aslında birçok yere geçtiğimiz günlerde… Türkiye Kupası'ndaki Manisaspor maçı sonrası, "Bayern'i zaten herkes konuşuyor, bizim önümüzde Osmanlıspor maçı var" diyen Şenol hoca, bu kelimeleri tesadüfen ya da Şampiyonlar Ligi'ni önemsemediğinden seçmedi. Burada ilk mesaj 'Herkes konuşuyor' demesinden dolayı medyaya gibi gözükse de aslında ilk muhatabı futbolculardı… Şenol hoca şu anda bulutların üstünde dolaştırılan, el üstünde tutulan, espriyle karışık 150 milyon Euro civarında fiyat biçilen oyuncularının sezon sonunda yere çakılabileceğini biliyor. Kimse düne bakmaz. Ligde her deplasmanda puan kaybetme ihtimali var gibi görünen bu gidişatta şampiyonluğun çok da kolay olmadığını söylemek yanlış olmaz. Olası bir şampiyonluk kaybının yanına son 16'da Bayern Münih'e elenip, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Kupa 1 derecelerine yetişememeyi de eklersek sezon sonunda övgülerin yerini ağır eleştiriler alabilir.
Şenol hoca bunun o kadar farkında ki sütlaç tadı ve yumuşaklığındaki şu gündemde, "Bayern'i bırak, Osmanlı'ya bak" diyerek oyuncularını uyarıyor.
Burada elbette medyaya da mesaj var.
Övgüden yergiye bir spor arabanın 0'dan 100'e çıkmasından daha hızlı şekilde geçebilecek insanların olduğunu da biliyor. Bir mesajın da övgülerden göğsü kabarmış yönetime gittiğini düşünüyorum. Başkan Orman dünkü sponsorluk toplantısında, "İnşallah G.Saray ve F.Bahçe de bu noktalara gelir" diyerek kibarca bir taş atmaktan çekinmedi. Ne var ki, riskli bir 2. devre Beşiktaş'ı bekliyor ve Şenol hocanın realist tavrı siyah-beyazlıları göklerden sert bir düşüş yaşamaktan koruyan tek şey olabilir.

Atiba oyalanmayı değil sözleşmeyi hak ediyor!
Atiba, 4.5 sezonda 179 maça çıkmış, bu sezon sonu neredeyse 200'ü görecek. Eleştirildiği maç sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Uzun vadeli bir sözleşme yapılmamasını anlayabilirim.
Ama Atiba, Beşiktaş'tan bir yıl daha sözleşme almayı her futbolcudan daha fazla hak ediyor. Şili Milli Takımı'nın orta sahası Medel yedek. Kessin diye getirdiler ama kesemedi. Şimdi bakıyoruz ki Atiba kalmayı istiyor. Ama Beşiktaş yönetimi "Sezon sonu bakarız" diye geçiştiriyor. Bu durum Beşiktaş taraftarının aklına da gönlüne de sinmez. Yapacaksanız anlaşma yapın!
Bu adam oyalanmayı hak etmiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA