Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Cenk’in iki yüzü!

Büyük bir sürpriz olmazsa Cenk Tosun futbol hayatını İngiltere Premier Ligi'nde sürdürecek. Haftalardır bu mesele konuşuluyor. Açıkçası bir futbolcu transferinin Beşiktaş kulübünün bile bu kadar önüne geçmesi beni şaşırttı. Son 1 aya bakarsak başkanından yöneticisine, futbolcusuna herkes Cenk'in Avrupa transferini konuşuyor ve tartışıyor.
Beşiktaş futbolcu satma işini en iyi beceren Türk kulübü… Cenk'te de turnayı gözünden vurdular. Bir Süper Lig oyuncusunun, hele ki yerliyken 25 milyon pound etmesi büyük olay… Son ihracatlarımız iyi performans sergileyemedi.
Enes, Cengiz hala forma bekliyor.
Yine milli oyuncularımızdan Hakan'ın Milan'daki durumu belirsiz. Arda'nın Barcelona'da tek dakikası bile yok. Durumu da belirsizliğini hala koruyor.. Türkiye'ye dönmeden Barcelona'da ya da başka bir Avrupa takımında yoluna devam eder umarım.. Emre Mor da kayıplarda. Ülkemizin temsiliyeti bakımından Cenk'in Everton'a hele bu paralarla satışı çok büyük başarı olur. Demek ki pahalı transfer için adınan Cenkinho olması gerekmiyormuş!
Şampiyonlar Ligi vitrininin önemine vakıf olan Beşiktaş'ın kasası biraz daha para görecek...

YENİ TRANSFER TELAFİ ETMELİ
Fakat madalyonun ikinci yüzü de bu işin fazla uzaması… Bu süreç Beşiktaş'ın lig performansına zarar verdi. Telafi edebileceklerse ne ala. Bir de Cenk'in açığını kapatma meselesi çıkacak. Tabii ki Cenk'i arayacaklar.
Negredo'nun performansını hala tam olarak bilmiyoruz. Mustafa Pektemek hep kulübede. Mutlaka alternatif arayışı vardır.
İki gündür sayfalarımızda gibi Atiba'nın önerisi Larin'le ilgileniyorlar. Beşiktaş bu transfer için masada… Amaçları Cenk'ten gelen paranın 4'te 1'iyle forvet transferi yapıp Negredo, Pektemek ve yeni transferle yola devam etmek.
Oyuncu satmak da futbolcu transfer etmek zor iş. Ne olursa olsun Cenk transferi resmiyet kazanırsa Türk futbolu adına büyük bir olay olur. Son 2.5 yılda onu yedek forvetten Avrupa'nın sayılı hücum oyuncularından birine dönüştüren Şenol Güneş'in de bu büyük olayda katkısı elbette paha biçilmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA