Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Messi her maç kavga mı etsin?

Bir hafta içerisinde iki önemli derbi oynandı.
Özellikle 102 dakika süren kupadaki Beşiktaş- Fenerbahçe maçı aksiyon filmlerini aratmadı.
İki takımın da dünya çapında tanınan yıldızları var ve çok büyük paralar kazanıyorlar ama ne kadar profesyonel oldukları çok şüpheli... Kupa maçından 4 gün önce attığı trivela stili golle Avrupa basınının manşetlerine çıkan Quaresma, bu kez yumruklarıyla gündemde. Ama o da kendini şöyle savunuyor; "Ağır tahrik var, bana da vurdular." Benim yazmak istediğim isimlerle ilgili değil. Çünkü kişileri yaz yaz bitmez.
Sahadakilerin çoğu 30 yaş üzerinde, tecrübeli oyunculardı. Bu sahneye alışkın, deneyimli isimler. Ama bazen bir boksör, bazen bir tiyatrocu kılığına da girebiliyorlar. Futbolcu olmanın hayalini kuran yüzbinlerce genç de ekran başındaydı. Sizlerin sorumluluğu, sadece giydiğiniz formaya karşı değil, o gençlere… Temsil ettiğiniz kulüpler Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı milyonlar takip ediyor. Kulübede size gıptayla bakan gençlere bu şekilde mi örnek olacaksınız? Abilik idmanlarda onlarla şakalaşmak, nasihatte bulunmak ya da 'hoş geldin çömez' deyip saçlarını kesmek olmamalı. Elbette saha içinde gerginlikler olur, Avrupa'daki derbilerde de zaman zaman bunlar yaşanıyor ama yıldız olmak bazen arkanı dönüp gidebilmektir. Lionel Messi dünyanın en çok tekme yiyen oyuncusu, o zaman her maç birine kafa mı atsın, kavga mı etsin? Messi'yi Messi yapan sadece ince bilekleri değil, çelik gibi sinirleridir herhalde. Derbide oyunun güzelliği dışında kalan detayları zihnimizden silip atmalıyız, bir daha da görmemeliyiz.
Ülke olarak birlikteliğimizin maksimum düzeyde olması gereken bir dönemden geçiyoruz.
Sporun içerisinde de bulunması gereken bir duygu bu. Bu süreçteki kayıplarımıza, şehitlerimize üzülürken spor camiası da saha dışında duyarlılık gösterdi fakat bu duyarlılık saha içinde de sürmeli.
İnsanlara güzellikler izletmeliyiz. Bu vesileyle Afrin'de kahramanca savaşan ve vatanımız için şehit olan askerlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA