Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

İki teknik adam, iki büyük fark!

Sol bekte Medel ile başlayan Şenol Güneş'in ilk yarının ortasında oyun hakimiyetini kaybettikten sonra dizilişi değiştirip Şilili futbolcuyu orta sahaya çekmesi Beşiktaş adına maçın kader anıydı. Abdullah Avcı'nın takımı oyunu kontrol ediyordu ve kaleci Mert'in uzun topuyla iki pasta golü buldular. İdeal kadrosundaki iki stoperinden birini devre arasında satan diğeri de sakat olan Başakşehir, bunun bedelini ilk yarının sonunda Gökhan Gönül'e kafa vurdurarak Atiba'nın golünde ödedi.
Soyunma odasına yüzde 38 top hakimiyeti ile giden Beşiktaş, ikinci yarıya ne yapmasını gerektiğini bilerek çıktı. Yani tribünleri arkasına alıp Başakşehir'i sahasına hapsetti. İstediğiniz kadar baskı kurun santrforunuz işi bitiremezse, çabalarınız boşa gider. Burak Yılmaz mükemmel bir santrfor... Nefis bir tek vuruşla bunu bir kez daha kanıtladı. Bu gol tribünler ile olan bağını daha da kuvvetlendirdi. Medel'in sakatlığı sonrasında skoru korumak yerine bir başka hücumcu Kagawa'yı oyuna alan Şenol Güneş, Başakşehir'in bütün ayarlarını alt üst etti. Abdullah Avcı'nın uzun top atmaya başlayan takımına Adebayor'u almak yerine Arda Turan'ı oyuna sokması büyük bir hataydı. Taraftar baskısı altında rakip teknik adam olarak maçtan sonra yaptığı berrak analizler gibi hamleler yapamadı.
Şimdi derbiden çıkacak sonuç Beşiktaş'ın gelecek haftalarda ikincilik şansını belirleyecek. Liderin ikinci yarıdaki oyunu ise gelecek haftalar için bir panik havası... Bunu her sezon yaşıyor Başakşehir... Bakalım Fenerbahçe- Galatasaray maçı ne olacak!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA