Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Asla vazgeçmeyiz

Milli Takım'ın genç kadrosunun 'vazgeçmeme' gibi bir özelliği var. Konsantrasyon problemini minimumda tutuyor, geriye düştükleri anda bile psikolojik kırılma yaşamıyorlar Şenol hocanın hücumu ve defansı dengeli düşünen ve rakibi tehdit eden kadrolarla sahaya çıktığını düşünürsek Rusların bu maçla ilgili sıkıntısı bizden büyük olmalı

Murat ÖZBOSTAN sordu, Gürcan BİLGİÇ cevapladı

1- A Milli Takım, Almanya maçının ardından bugün Rusya ile karşılaşacak. Moralimiz çok yüksek. Rusya grup lideri, nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?
Köln'deki maçta iki taraf da oynatamadıkları oyuncularını görmek istedi. Şenol hoca bir farkla, esas kadrosunda olan ama takımlarında oynamayanları da sahaya çıkardı. Rusya maçı ilk 11'inde 6-7 farklı oyuncu göreceğiz. Böyle de olması lazım. Sert bir takıma karşı, deplasmanda oynayacağız. Neyse ki Rusya'da havalar henüz sonbahar şartlarında. Ruslar, Macarları yendiği için grup birinciliği hesabını yapıyorsak kazanmak zorundayız. Bu galibiyet bize hem Dünya Kupası'na direkt katılma şansının kapısını açar hem de bir üst gruba çıkabiliriz. Tek dezavantajımız lejyonerlerimizin henüz maç ritmi kazanamaması. En güvendiğimiz Cengiz Ünder'in arkasında sadece 30 dakika var. Fakat genç kadronun 'vazgeçmeme' gibi bir özelliği de var. En imrendiğimiz konsantrasyon problemini minimumda yaşıyor, geriye düştükleri anda bile psikolojik kırılma yaşamıyorlar. Almanya beraberliği de istediklerinde neler yapabileceklerini, onlara öğretmiş olmalı. Şenol hocanın hücumu ve defansı dengeli düşünen ve rakibi tehdit eden kadrolarla sahaya çıktığını düşünürsek Rusların bu maçla ilgili sıkıntısı bizden büyük olmalı.

2- EĞER ELLERİNDE HAKEM RAPORU YOKSA GEÇİNİZ!

Galatasaray'ın Ümit Milli Takım ile Florya'da oynadığı maçta Marcao'nun Halil'e vurduğu iddia edildi. İki teknik direktör de takımlarını sahadan çekti. Böyle bir durum varsa Marcao'ya bir ceza verilmeli mi?
Normalde cezalar hakem raporuna göre verilir. Florya'da ne yaşandı bilmiyoruz. Tarafların açıklamalarına göre, bir pozisyon sonrası iki tarafın o anki sinirle birbirini itip kakması var. Bu durumda kimse kimseye ceza falan veremez. Ancak kendinden genç bir oyuncuya şiddet uyguladığı için Marcao'yu ayıplarız. Eğer hakem bir ceza kesmiş olsaydı, ortada bir kırmızı kart olsaydı bu iş resmileşirdi. O zaman prosedürler devreye girer, ceza alıp almaması tartışılabilirdi. Kısacası; geçiniz…

3- EROL BULUT HAZİNE 3 MAĞARASINDA GİBİ

F.Bahçe yaptığı transferlerle iddiasını ortaya koydu. En zor işi olan da teknik direktör Erol Bulut. Bulut'un yerinde olsaydınız kendinizi şanslı mı yoksa tedirgin mi hissederdiniz?
Erol hoca ilk defa böyle bir kadroyla çalışacak. Böylesine geniş oyuncu grubunu antrene etmekten daha önemlisi idare etmek. Çünkü oynamayan mutsuz olacak. Neyse ki yeni dönem hocaların ellerinde 'matematik' var. Futbolcuya neden oynamadığını rakamlarla açıklayabiliyorlar. Bu nokta rekabeti körükleyecektir. 5 değişiklik hakkı cankurtaran gibi bir şey. İşler sıkıntıya girdiğinde hamle şansı da çok yüksek olacak. 3 dil bilmesi, oyuncularla direkt konuşabilmesi büyük avantaj. Ama böyle ortamları çok yaşayan Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel'in desteğine ihtiyacı var. Onlar oyuncuları ikna eder, takımın içinde kalmalarını sağlarsa Erol Bulut'un yolu çok açık. Ben Bulut'un yerinde olsam kendimi define adasındaki hazine mağarasını bulmuş gibi hissederdim.

4- ABDULLAH AVCI YABANCI HOCA OLSAYDI…

Abdullah Avcı'nın avukatı Beşiktaş'tan bir ödeme almadıklarını söylüyor, Beşiktaş cephesi ise Avcı'nın uzlaşmaya yanaşmadığını açıklıyor. Ne diyorsunuz bu duruma?
Şöyle bakalım yaşanan olaya; eğer Abdullah Avcı Türk olmasaydı biz bunları tartışır mıydık? Yabancı bir hocayı gönderseniz tıkır tıkır parasını ödeyeceksiniz. Abdullah Avcı'nın ne farkı var? Üstüne düşeni yapmış, antrenman aksatmamış, kaçmamış… Sonuçta kulübe karşı görevlerini yerine getirmiş. Eğer bir eksiği olduğunu düşünseydi zaten bu ısrarda olmazdı. Profesyonel kulüp yönetiyorsanız amatörce düşünemezsiniz.

5- BAŞAKŞEHİR'İN HIRSI TÖRPÜLENMİŞ

Başakşehir lige çok kötü başladı. Sorun hocası Okan Buruk'ta mı yoksa yönetimde mi?
Okan Buruk'un başarısı takım oyununu ofansif olarak geliştirmesiydi. Geçen sene rakipleri Başakşehir'i yenmek için oynadı, Buruk da farkını gösterdi. Bu sene ise şampiyona yenilmemek için oynuyorlar. O zaman illa ki çözüm üreten, yüksek formda bir oyuncu gerekiyor. Başakşehir makinasında bu yok. Şampiyonluk duygusu sahadakilerin de hırsını törpülemiş gibi. Mental olarak da gerideler. Bu iş teknik adamın problemi değil. Yönetimle oyuncuların yeni bir motivasyon geliştirmesi gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA