Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Hükmen olmaz… Lig 16 Mayıs’ta bitmez!

Türkiye Futbol Federasyonu, sezon başında bu hükmen yenilgi kararını alsaydı şimdi kimse bir şey demezdi...

Vaka sayılarının gün geçtikçe artmasıyla birlikte futbolda ligin geleceği de belirsiz bir havaya büründü. Açıkçası bu şartlarda 'Lig biter mi ya da nasıl oynanır?' sorusunun yanıtını vermek zor. Fakat bir tartışma var: 'Hükmen mağlubiyet...' Sezonun ikinci yarısında neredeyse her gün maç var. 2021 Ocak'tan, Mayıs'a kadar her gün dolu. Kovid-19'dan dolayı bir takım sahaya çıkamayacak duruma gelirse, TFF maçları erteleyip başka bir güne koyamayacağı için hükmen yenilgi kararını planlıyor. Konuyu TFF Başkanı Nihat Özdemir son Kulüpler Birliği toplantısında gündeme getirdi. "Biz bu fikri hayata geçirmek istiyoruz. Aranızda düşünün, konuşun… Çoğunluk isterse yapacağız" dedi. Medipol Başakşehir ve Galatasaray karara sıcak!.. Beşiktaş kesinlikle istemiyor. Trabzonspor'dan ise yorum yok.

SEZON BAŞI OLURDU
Anadolu takımlarından isteyen de var istemeyen de… Bugüne kadar her kafadan bir ses çıksa da ortada bir uzlaşma yok. Kulüpler Birliği'nin 21 takımının da bunu kabul edeceğini zaten düşünmüyorum. Lig 18 takımlı olsaydı sorun olmazdı ama 21 takımlı ligde zor iş... TFF, sezon başı bu kararı alsaydı şu an kimse bir şey demezdi... Düşünün, ligin son haftaları gelmiş şampiyonluğa ya da düşmemeye oynayan bir takım arka arkaya iki hükmen yenilgi almış... Herhalde kıyamet kopar! Erteleme olmadan bu maçların nasıl olursa olsun oynanması en doğru tercihtir.. 16 Mayıs değil de 23 Mayıs'ta lig bitebilir. Şartlar bunu gerektirebilir. Ya da bu ligi oynatmayın. TFF Yönetim Kurulu eğer bu kararı almak zorunda kalırsa da oylamanın nasıl geçeceği merak konusu. İsteyen de var istemeyen de... Anlayacağınız futbolda heyecanlı ve önemli kararların alınacağı günler bizi bekliyor...
NOT: Ligde takım sayısının 21'e çıkmasıyla birlikte bir sezonda oynanan karşılaşma sayısı 306'dan 420'ye çıkmış oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA