Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ONUR YILDIRIM

Fenerbahçe'nin transfer stratejisi

İstanbul'daki FC Vaslui maçı sonrası basın toplantısında Aykut Kocaman tek maçın skoruna bakarak transfer yapmayacaklarını söylemişti. (Krasiç ve Yobo'nun hemen ertesinde gelişine takılmayın)
Haksız mı?
Haklı.
Büyük takımlar bir maçın skoruna göre değil kendi uzun vadeli transfer planlarına, stratejilerine göre transfer yapar. İdeal takım kadroları için ne tip bir oyuncunun geleceğine ve gideceğine bir uzun ve orta vadeli hedeflerle karar verir.
İki sezondur verim alınamayan Dia'nın yerine Kuyt'ın alınması bu planlamanı eseri. Bekir'in veya Serdar'ın yerine Egemen Korkmaz'ın alınması da… Kiralık Ziegler'in yerine Hasan Ali Kaldırım'ın gelişi de panikle verilmiş bir karar olamaz muhakkak.
Peki Yobo'nun takımın sezon öncesi hazırlıklarına katılmaktan mahrum bırakılışını hangi transfer stratejiyle açıklayabiliriz?
500 bin pound'luk farkla mı?

***
Volkan penaltıyı kurtarıp maçı döndürmeseydi ve Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne katılamasaydı "bekleyerek indirilen" fiyattan daha karlı mı olacaktı?
***
Emre Belözoğlu'nun gidişi Fenerbahçe'nin tüm transfer planlarına +1 oyuncu ekleme ihtiyacı demektir. Oyunu onun gibi kuran, orta sahayı ayakta tutan bir futbolcunuzun gitmesine izin verdiyseniz ondan daha iyi bir alternatifiniz muhakkak transfer listenizde vardır demek ki. Yoksa da eklenmeli. Fenerbahçe'nin Galatasaray gibi çileğe değil Emre Belözoğlu'nun yerine bir dinamoya ihtiyacı var.
Eğer bu isim belliyse almak için Şampiyonlar Ligi'nden elenene kadar oyalanmak pek iyi bir transfer stratejisi olmayabilir.
Sanki…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA