Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Savunmadan olmaz

Galatasaray Gençlerbirliği karşısında neyi yanlış yaptı?
Galatasaray'ın yanlışına geçmeden önce G.Birliği'nin doğrularından bahsetmek lazım. Üç gol yemesine rağmen oyun şekli ve takım oyunu bağlamında çok başarılı bir Gençlerbirliği vardı dün. Galatasaray'ın yapamadıklarına gelince; savunma kurgusunda özellikle Eboue ve Hakan Balta'daki yetersizlik bu kadar rahat gol yemelerine neden oldu.
Galatasaray'ın 1-0 geriye düştükten sonra oyunu 2-1'e getirişi oyun kalitesinden çok tamamen ikinci yarının başında tempoyu artırmasıyla ilgiliydi. Buna rağmen o kadar kolay pozisyon verdiler ki oyunu 2-1'e getirmesine rağmen 5 dakikada tekrar mağlup duruma düştü.
Büyük ümitlerle kadroya katılan Hamit ve Melo gibi isimlerin beklenen seviyeye gelememesinin nedeni nedir?
Hamit'in geçen sene oynama devamlılığının olmaması, Melo'nun ise sezon başında hazırlıksız yakalanması performanslarının istenilen seviyede olmamasının nedeni. Bu iki isim G.Saray'ın oyununda çok önemli. Özellikle Melo açısından bakarsak, G.Saray kamuoyu geçen seneki Melo-Selçuk performansını beklerse hayal kırıklığına uğrar. Bu, geçen seneki şampiyonlukta özel bir performanstı.
Son 4 resmi maçında 8 gol yiyen G.Saray savunması hakkında ne diyeceksiniz?
Özellikle dün akşam orta saha ile savunma dörtlüsü arasındaki uyumsuzluk ve aradaki mesafenin çok geniş oluşu bütün bu gollerin oluşmasını kolaylaştıran sebepti. O kadar kolay gol yedi ki Galatasaray, savunma anlamında bunu açıklamak mümkün değil. Böylesine bir savunma anlayışıyla maç kazanmak da çok zor.
Oyunu 1-0'dan 2-1'e getiriyorsunuz ve 2 dakikada oyun 3-2 aleyhinize geliyor. Bu G.Saray'ın lig resminde kolay kolay görebileceğimiz bir durum değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA