Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Tek devrede bitirdi

Önemli eksiklerine rağmen alınan 3 puan Galatasaray için yeni bir başlangıç olabilir mi?
Galatasaray
haftalardır oynadığı oyunun aynısını Kayserispor karşısında da sahaya yansıttı. Belki isimler farklıydı ama sahadaki strateji aynıydı. Bu yapıdaki bir oyun anlayışında golü erken bulmanız bir çok şeyi halledebiliyor. Çünkü Kayserispor'un geriye düştüğü andan itibaren oyuna ortak çalışması ve ileriye çıkması Galatasaray'ın arayıp da bulamayacağı bir rakip oyun anlayışı idi. O yüzden işi ilk yarıda kolayca kotarabildi. Oyunu ilk yarıda bitirdi de diyebiliriz Galatasaray için. Ve Galatasaray'ı ligde ilk yarının ortalarında yukarıya doğru taşıyacak bir sonuç oldu. Galatasaray için bu bir galibiyet serisinin de başlangıcı olabilir.
Elmander'in yokluğunda Selçuk- Umut-Burak üçlüsü Galatasaray'ı hedeflerine taşıyabilir mi?

Selçuk çok önemli
Elmander 'i hiç işin içine katmasak da bu üçlü Galatasaray için çok önemli. Özellikle Selçuk'un duran toplarda ve açık oyunda Burak'a attığı paslar çok önemliydi. Zaman zaman Selçuk'un oyununa "Sadece Burak'ı arıyor" diye eleştiri getirebiliyor. Ama bu iki futbolcnun uyumuna zaman zaman Umut'un da katılması Galatasaray'ın pozisyon ve skor üretmesinde çok önemli bir faktör. Bu futbolcuların uyumu da her takımda kolay kolay bulunacak veya oluşabilecek bir şey değil. O yüzden Burak ile Selçuk'un eleştirilmesi bana mantıklı gelmiyor.
Yekta ve Cris'i nasıl buldunuz?
Goleriyle tanıdığımız Cris'i belki Cluj maçının son bölümlerinde ileride kullanabilirdi Fatih Terim. Ama sakatlıklar yüzünden erken yapılmak zorunda kalınan değişiklikler bu şansı elinden aldı Terim'in.
Çünkü gerçekten duran toplarda ve hedef vuruşlarda çok etkili bir isim Cris. Yekta'ya gelince...Böyle net bir galibiyetin alındığı maçta etkili olması onun için büyük bir artı. Bundan sonra Melo'nun olmadığı kadrolarda Yekta, Terim'in Emre Çolak'tan önce ilk aklına gelen isim olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA