Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Bu maçlar çok zevkli ama...

Hat -trick yapan Almeida'nın performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Son
haftaların en önemli oyuncularından Almeida, ki bu kadrodaki en önemli ismi Beşiktaş'ın... Bu maç belki oyunun genelinde değil ama gol vuruşlarının en etkili ismi oldu. Bir santrfor için performansıyla ilgili en önemli soru, kaç gol attığıdır. Bunun da cevabı 12. hafta itibariyle Almeida için 8... Yani Almeida bu sezon için şu ana kadar işini en iyi şekilde yapmıştır.
Beşiktaş 'ın son 2 maçta 8 gol atan hücum hattı çalışırken, 6 gole engel olamayan savunması için ne düşünüyorsunuz?
Tabi
ki bu rakam futbolda çok yüksek. Yenen golleri sadece defans hattına fatura etmemek lazım. Orta sahanın bu kadar çabuk ve kolay geçilmesi bana göre Beşiktaş'ın en büyük savunma zaafiyetidir. Evet Oğuzhan ve Fernandes'li orta sahanın üretkenliğinden bahsediyoruz ama takım savunması açısından bunun sebep olduğu eksikliğini de sorgulamak lazım. Ama şu son iki haftayı dikkate alıyorsak set oyunu ve çabuk atak organizayınlarıyla seyir zevki yönünden çok doyurucu bir Beşiktaş izliyoruz diyebiliriz.
Sizce Beşiktaş kalecisi Allen McGregor yeterli mi? Cenk Gönen düşünebilir mi?
Oyunun
tamımına takım savunması açısından bakmak lazım ama Allen Mcgregor'un performanısyla Beşiktaş'ta fark yarattığını söyleyemeyiz. Yani bu transferin çok da gerekli olup olmadığı tartışmaya açıktır.
Beşiktaş öne geçse de oyunun kontrolünü ele alamıyor. Bunu çözmek için ne yapmak gerekir?
Bursa maçından sonra Samet Aybaba hoca da bunu ifade etti. Bol gollü maç tabii ki zevkli ama teknik yönden baktığınızda öne geçtiğiniz oyunu daha çabuk ele almak zorundasınız. Yani oyunun şeklini siz belirlemelisiniz. Bunu Beşiktaş şu an için başarmış değil. Biraz oyuncu olgunluğuna ihtiyacı var Beşiktaş'ın... Oyunun temposunu ve şeklini belirlemek de hiç de kolay bir iş değil futbolda...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA