Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Şahane avantaj

Üç gün önce Letonya ile berabere kalan A Milli Takım, dün Hollanda karşısında tarihi bir galibiyet aldı... Sizce iki maç arasında değişen neydi?
Çok farklı oyunlar, çok farklı stratejiler ve çok farklı rakipler vardı... Bunu Hollanda çok güçlü takım olduğu için söylemiyorum. İsminden çekinilen ama kadrosundan ve oyunundan hiç korkulmayan bir Hollanda vardı karşımızda... Performans anlamında belki Letonya maçında çok daha üretkendik ancak çok daha doğru oyunu Hollanda karşısında oynadık. Ben bu galibiyetin çok önemli olduğunu ancak bu Hollanda kadrosunu yenmenin büyük başarı olmadığını düşünüyorum... Ama günün sonunda kontrollü, dengeli ve planlı bir oyunun akabinde gelen gollerle istediğimizi sonucu aldık.

Fatih Terim'in, ilk 11'de oynattığı Oğuzhan Özyakup'un dünkü performansını nasıl buldunuz?
Ben Oğuzhan'ın özellikleri bakımından Letonya maçında kullanılacağını düşünüyordum. Bu maçtaki katkısı ise özellikle erken gelen ve oyunu çözen gole sahip oluşuydu... Oyunun bütününü, Oğuzhan'ın performansı açısından anlatamayız. Ancak, Hollanda karşısında oyunun bütün resmini değiştirmek Oğuzhan'ın erken golüyle oldu.

Bu galibiyet Milli Takım için çok önemli bir moral oldu. Türkiye'nin bundan sonraki maçlarda gruptaki şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sadece moral olarak değil matematiksel olarak da çok büyük avantaj oldu. İzlanda ve Çek maçlarında alacağımız 4 puan bize play-off maçlarını oynatacaktır. Finallerde bu sene 24 takımın olduğunu düşünürsek play-off'ta geçmişle kıyasladığımızda daha zayıf ekiplerle oynama şansımız var... Bizim için büyük bir avantaj olacaktır. Hep benim söylediğim şu; yere düşmek ve tekrar ayağa kalkmak her zaman vardır. Önemli olan bu yolun sonunda ne yapacağınızdır. Umuyorum bu Hollanda galibiyeti finallere gitmemizi sağlar. Türk futbolu olarak bu turnuvaya gitmeye çok ihtiyacımız var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA