Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Sosa’nın yeri orası değil!

Gençlerbirliği gibi hücuma hızlı çıkan bir takıma karşı Şenol Güneş'in ofansif kadro ile başlama isteği doğru muydu?
Ofansif bir kadrodan öte Sosa'nın maça başladığı mevki Beşiktaş için en büyük handikaptı. Sosa'yı oyun organizasyonunda değil, hücumda 'bitiricilik' yönünde kullanmanız gerekir. Şenol Güneş'in Quaresma ile başlama isteği, Sosa'yı ön liberoda oynatma yanlışlığına düşürdü. Bence kadrodaki en büyük yanlış, Sosa için yanlış mevki seçimiydi.
Beşiktaş dün Oğuzhan'ı aradı mı?
Oğuzhan'ın bu seneki performansını göz önüne getirdiğimizde, Beşiktaş için dün büyük bir eksiklikti ama bir 'aramak' değildi. Güneş, Oğuzhan'ın yokluğunda Sosa'yı o bölgede denedi ve bu denemesi de maçı Sosa'sız oynamasına neden oldu.
Şenol Güneş'in ikinci yarıdaki hamlelerini nasıl buldunuz?
Ben Şenol Güneş'in, Cenk Tosun'u daha sonra kullanacağını düşünmüştüm ama oyuna daha erken aldı. İkinci yarıya Necip ve Cenk Tosun'u alarak oyuna 4-4-2 ile döndü. İleride Tosun-Gomez ile oynadı. Daha sonra Cenk'i sağ kenara, Gökhan'ı da sol kenara kaydırarak, Necip-Sosa- Atiba orta sahasına döndü ve ileriye böyle destek vermek istedi. Bence bu hamle daha geçerli bir oyun formasyonu oldu Beşiktaş için. Çünkü bu format ile golü bulup, iki de net pozisyonu yakaladılar ama değerlendiremediler. Gol için konuşacak olursak; Beşiktaş için Töre'nin ortası Cenk Tosun'un kafa vuruşu ile gol bulması normal ama dün Cenk Tosun'un ortasında Gökhan Töre ile gol geldi. Bu, Beşiktaş için çok rastlanacak bir gol organizasyonu değildi.
Fenerbahçe derbisi önce puan kaybı yaşayan bir Beşiktaş var. Bu derbi öncesi takımı etkiler mi?
Tabii ki her puan kaybı Beşiktaş'ı etkileyecektir ama bu derbi için değil, ligdeki durumu için bir etki olur. Dünkü oyunun ikinci yarısının 15-20 dakikalık bölümü hariç, çok yetersiz bir performans vardı Beşiktaş için. Ama Beşiktaş'ın, Fenerbahçe derbisinde çok farklı strateji ve farklı bir oyun kadrosu ile oynayacağını düşünüyorum.
Hakem Fırat Aydınus'un dünkü yönetimini nasıl buldunuz?
Aydınus'un çok bariz bir hatasını görmedim ancak Gomez'in dirseğinde "Sarı mı, yoksa daha ağır bir kart mı olmalıydı?" sorusu kafamda kalan tek soru işareti oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA