Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Mağlup olmamalı

Beşiktaş grup lideri Napoli karşısında bugün nasıl oynamalı?
Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde şu ana kadar en önemli kaybı kendi sahasında oynadığı Dinamo Kiev maçında aldığı beraberlik oldu.
Çünkü dışarıda aldığı bir puan sonrası içerdeki maçını kazanması gerekiyordu ama olmadı.
Napoli grup lideri. Tabii ki yenmek istersiniz, ideal sonuç galibiyettir ama gerçekçi bakarsak bana göre Napoli'de alınacak beraberlik yine çok önemli olur Beşiktaş için. Çünkü kendi sahasında oynayacağı iki maçı daha var. Öyle düşünmek gerek. Bu mantıkla ben Beşiktaş'ın çift santrfor ile başlamayacağını düşünüyorum.
Aboubakar-Cenk birlikteliği hem Napoli deplasmanı mantığında hem de son oynanan Kayserispor maçındaki görüntü olarak baktığımızda kesinlikle doğru olmaz. Kim oynar diye sorarsınız, ben Şenol Güneş'in tercihini Cenk Tosun'dan yana kullanacağını düşünüyorum.

ATİBA'NIN YANINA İNLER
Beşiktaş'ın artık savunma kurgusu netleşti.
Bazen kalede değişiklik yapılıyor ancak Fabricio da siyah-beyazlı takımın birinci kalecisi olduğunu gösterdi. Savunmada olursa bir tek sağ bekte Gökhan Gönül-Adreas Beck değişikliği beklenebilir. Ben yine bu bölgede Beck'in oynayacağını düşünüyorum.
Gelelim orta sahaya… Atiba tabii ki takımın vazgeçilmez oyuncusu olmuş durumda.
Yanında son iki maçta Necip Uysal oynadı ama bence Napoli karşısında Gökhan İnler forma giyecektir. Zaten teknik direktör Şenol Güneş de İnler'i bu maç için saklamış.
Sakatlığı geçen Olcay Şahan da kadroda.
Dinamo Kiev maçında bana göre çok verimsiz olan Caner-Adriano ikilisinin bugünkü karşılaşmada olmayacağını umuyorum.
Gerçekten sol kanatta çok kısır bir ikili oluyorlar.
Kanatlarda Olcay-Quaresma ikilisi özellikle hücum üretkenliği anlamında çok daha başarılı olur. Olcay belki oyunu başlatan değil ama oyunun parçası olabilen bir oyuncu.
Hücum etkinliği anlamında ben Olcay'ın çok daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA