Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Garanti oyun!

Aboubakar zor golleri atıyor, kolayları kaçırıyor. Dün de harika bir gol attı.
Sizce bunun sebebi nedir?
Aboubakar'ın bir ortası yok, onu söylemem lazım. Özellikle Antalyaspor maçı aklıma geliyor, yine mükemmel vurmuştu.
Zaten ya mükemmel vuruyor ya da çok kötü. Golcü diye tanımladığımız bir oyuncuda pozisyona göre vuruş özelliğinin olması lazım. Dün akşamki vuruşu çok güzeldi ama Aboubakar'ın bu özelliği yeterli değil. Özellikle de şampiyonluğu getiren Gomez'e göre geride.
Daha iyi bir atlet olabilir ama bir santrforun birinci özelliği olan vuruşları eksik. Diğer santrfor Cenk'e baktığımızda önce sağ kenarda başladı, daha sonra merkeze geçti ama Beşiktaş'ın her zaman tartıştığı "Net bir santrforum var mı?" sorusunu da gündeme geldi. Geçen seneyle kıyaslayınca bunu göremiyorum.
"Birinci santrforum Cenk'tir" deyip sezona başlayabilir misiniz? En büyük soru işareti bu. Bunun cevabının evet olması kolay değil. Lig için götürebilirler belki ama Avrupa hedefleri için farklı özellikli santrforlar gerekiyor. Fakat devre arasından ziyade yeni sezonda oraya zenginlik ya da alternatif bulabilirler.

Beşiktaş, Gaziantepspor'a karşı çok sayıda net pozisyon verdi. Bunun nedeni ofansif oyun mu, yoksa bir yerlerde yanlışlar var mı?
Dün akşam 4-5 net pozisyon verdiğini gördük Beşiktaş'ın. Stoper eksikliği dediğimiz mesele yine ortaya çıktı. Dün Rhodolfo örneğinde olduğu gibi... Beşiktaş gibi takımlarda stoper oynamak için çok farklı özellikler gerekir. Top kapma, akın kesme başka oyunlarda önemli olabilir ama Beşiktaş gibi geniş alanda oynayan bir takımda koşu özelliğinizin olması gerekir. Dün akşam bunun çarpıcı bir örneğini Ghilas-Rhodolfo eşleşmesinde yaşanan zafiyetle çok net gördük.
Belki de bu koşu Şenol Güneş'in "acaba" deyip onu oyundan almasına neden oldu.

Beşiktaş'ı oyun genelinde nasıl buldunuz?
0-0'ları oynamak kolay iş değildir, üretken olabilmek için fakat 1-0'dan sonra işi bitirememek farklı... Geçen sene Beşiktaş ilk golü bulunca maçı 2'ye, 3'e götürüyordu.
Oyun etkinliği de vardı. Bunu maalesef göremiyoruz.
1-0'a getirince maçı koparıp alma değil, skoru garantiye alma refleksini gösteriyor takım. Bu da geçen seneden olumsuz açıdan farklı kılıyor. Yine de Beşiktaş'ta 16 haftaya bakarsak, 1 puan farkla lig ikinciliği, şampiyonluk için en büyük aday olarak devreye girmesini sağlıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA