Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

10 üzerinden 10

Beşiktaş'ın 90 dakikalık performansına 10 üzerinden kaç verirsiniz?
Deplasman olmasına rağmen rakibi de göz önüne aldığımızda bana göre Beşiktaş için çok kolay bir maç oldu. Bu kolaylığı skor farkı için söylemiyorum. Sıklet farkı olduğu için söylüyorum. Maçın hiçbir bölümünde ben Beşiktaş'ın puan kaybedeceğini düşünmedim. Aklıma bile gelmedi.
Çünkü güç ve oyun farkı çok belirgindi. Bu pencereden baktığımızda da eğer 10 üzerinden bir not vereceksek en yüksek notu verebiliriz:
10...

Cenk sakatlandıktan sonra Şenol Güneş, eldeki tek forveti Ömer'i değil bir orta saha oyuncusunu tercih etti... Bunu nasıl yorumluyorsunuz?
Şundan da kaynaklandığını söyleyebiliriz. Aboubakar kulübede olsaydı Güneş'in tercihi o olurdu. Ama skorun 1-0 olması da Tolgay kararında en önemli etken oldu bence.
Eğer skor 0-0 olsa forvet tercihini kullanma olasılığı daha fazlaydı ki doğrusunu da yaptı. Skoru bulduktan sonra orta sahada pasla topa sahip olmak için Tolgay tercihi en doğrusuydu.
Zaten skoru aldıktan sonra da oyunu istediği şekilde yönlendirdi. Birkaç pozisyon verse de bence penaltının kesinlikle alakası yoktu, skor olarak Alanyaspor'u hiç oyun içine sokmadı.

Ricardo Quaresma yaşı da ilerlemiş bir futbolcu olmasına rağmen takımın en hırslı ismiydi. Bir gol ve iki asist yaptı. Ne dersiniz Q7 için?
Özellikle ilk yarıda dakikalar 12'yi gösterirken, 6 tane orta yapmıştı Quaresma ki bunlardan biri de Cenk'in mükemmel kafasıyla gol oldu. Quaresma kendisini sağ tarafa attı ve istediği her şeyi yapabildi ilk yarı boyunca. Bana göre Beşiktaş'ta maçın adamı oldu dün akşam.

Yeni transferler Babel ve Mitrovic için ne dersiniz?
66. dakikada oyuna giren Mitrovic'i değerlendirmek çok zor. Esas Beşiktaş'ın geniş alanlarda oynadığı maçlarda ne yapacağı oyunculuğunu çok daha fazla ortaya çıkaracak. Babel'e gelince... Yetenekli ama birlikte oyunda eksik olduğunu söylemiştik. Ama sanki ikinci maçın sonunda Babel'den istediğini alacak gibi duruyor Güneş. Umarım Beşiktaş adına bu konuda yanılırız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA