Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Kosova maçı ölçü olamaz!

Kadro seçimi ve oyunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kime sorarsanız sorun Türk Milli Takımı'nın net bir 11'ini söyleyemez.
Tamamen Fatih hocanın seçimleri ile ilgili bir 11'di. Gençlerle deneyimli isimlerin ideal bir karışımı gibi düşündü herhalde hoca. Evet, tabii ki sonuç alındı ama oyun tamam mıydı? Bu da bir çok soru işaretleri barındırıyor. Sebebi de Kosova'nın bu kadroyu test edecek bir rakip olmamasıydı.
Ama benim görüşüm uluslararası arenada çok da yeterli güçte bir 11 olmadığı yönünde. Çünkü genel olarak bu seviyedeki takımlarda ideal 11 hep ezbere sayılır. Yani devamlılık başarının olmazsa olmazıdır milli takımlarda.
¦ Grupta 11 puana ulaştık ama Hırvatistan, Ukrayna ve İzlanda'dan 7 puan almalıyız kağıt üstünde. Şansımızı nasıl görüyorsunuz?
Bu grupta zaten Eylül ve Ekim aylarında oynanacak maçlarda belirlenecekti her şey. Bizim için en önemlisi de bana göre ilk maç olan Ukrayna deplasmanı.
Ukrayna'nın da Finlandiya deplasmanında galip gelmesi, o maçı bizim için düğüm mücadelesi yapacaktır. Ama çok farklı karakterlerde iki maçtan bahsediyoruz.
Kosova ve Ukrayna maçları gerek zorluk derecesi gerekse tarihleri açısından birbirinden farklı. Sezon sonu olan Kosova maçının aksine Ukrayna ile sezon başında oynayacağız. Eğer son maçımızı ölçü alacaksak seçilecek 11 konusunda; ben bu kadronun Ukrayna deplasmanında çok yeterli olacağını düşünmüyorum açıkçası.
¦ 90 dakikada gözünüze çarpan isimler kimlerdi?
Genç diye baktığımızda Çağlar Söğüncü, Cengiz ve Yusuf olarak gözüküyor kadroda. Diğerleri deneyimli isimler.
Çağlar'a bir defans oyuncusu olarak çok yorum yapamıyorum ama ben Cengiz'ten gerek milli takımlar seviyesinde uluslararası arenada ve kendi ligimizde çok umutluyum. Yani benim öne çıkaracağım oyuncu Cengiz olacaktır bu maçta,Yusuf'un da onunla beraber milli takımın geleceğinde önemli olacağını düşünüyorum ama dediğim gibi bir çok oyuncudan bahsedemiyorum. Emre Mor da bir ara öne çıkmıştı ama şu an şans alamıyor.
Umuyorum Cengiz'in performansı devamlılık gösterir. Ama en sonunda Kosova maçı ile değerlendireceksek ölçü müdür?
Kesinlikle değildir. Düğüm ve çözüm Ukrayna ile İzlanda maçlarıdır.

Grubumuzda düğüm ve çözüm Ukrayna ile İzlanda sınavlarıdır. Bu kadronun gelecek maç için yeterli olacağını düşünmüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA