Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Marcelo alternatifi bulunduysa gider!

Marcelo uzun zamandır Lyon kulübü ile görüşme halinde. Brezilyalı futbolcunun olası satışını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Burada önemli olan Marcelo satışından gelecek gelir ve bu gelirin nasıl kullanacağı. Eğer Beşiktaş scout ekibinin Marcelo'nun ayrılığı sonrası aklında, listesinde bir stoper tercihi varsa ve bundan eminse tabii ki satışın olması siyahbeyazlılar için bir kazanç olur. Ancak transferde şöyle bir gerçek var, yeni oyuncu her zaman risk yaratır… Marcelo'nun denenmiş ve güvenilir olması Şenol Güneş adına büyük avantaj… Eğer 10 milyon Euro gibi bir rakamda satış olursa bu, gelecek olan paranın kullanımı çok daha mantıklı olur…

Beşiktaş takımının yeni sezon öncesinde size göre hangi mevkilerde takviyeye ihtiyacı var?
Beşiktaş'ın şöyle bir kritik durumu var: Aboubakar ve Talisca'nın geleceği ne olacak? Bu iki kiralık oyuncunun durumu yapılacak transferlerde büyük rol oynayacak. Eğer bu iki isim takımda kalırsa, mevcut kadro yapısını da göz önüne alırsak, sadece stopere takviye yeterli olur (Caner Erkin'in de sakatlık dönüşünü düşünmeliyiz). Tabii çok güvenilir bir santrfor bulunması halinde takviye sayısı ikiye de çıkabilir. Ama dediğimiz gibi öncelik Aboubakar ve Talisca'nın elde tutulması şartı… Ancak bu iki isim veya birisi ayrılırsa transferde senaryo değişir.

Aboubakar'ın durumu belirsizliğini koruyor. Olası bir ayrılıkta Beşiktaş takımı güç kaybına uğrar mı?
Aboubakar'ı geçen sezon gittikçe artan bir form grafiği altında izledik. Evet vuruş özellikli anlamında eksikleri olabilir ama Kamerunlu oyuncunun atletik yapısı ve forvet özellikleri, olumlu bir yatırım. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi yeni oyuncunun her zaman bir soru işareti vardır… O yüzden emin olduğunuz oyuncularda devam etmek her zaman avantajdır. Transfer sadece performans değil maliyet/performans orantılıdır. Aboubakar'ın takımda tutulması, olumlu bir hamle olur.

Sizce Beşiktaş'ın kalesinde takviyeye ihtiyaç var mı? Fabri ve Tolga ile bu iş sürer mi?
Geçen sene, özellikle Lyon maçını gözümüzün önüne getirdiğimizde Fabri için aklımızdan 'Acaba?' diye sorular gelmişti. Ancak Fabri'ye siyah-beyazlı taraftarların güveni oldukça yüksek. Bir de kulübede Tolga gibi deneyimli bir eldiven var. Bence bu da önemli bir güvence Beşiktaş için…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA