Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Seviye atladı

Porto'dan sonra Leipzig karşısında da net bir galibiyet... Beşiktaş için artık ikinci tur göründü diyebilir miyiz?
Şampiyonlar Ligi'nde bir Türk takımı için en iyi başlangıcı Beşiktaş yaptı. Üst üste iki maçını kazandı. Porto deplasmanında oynanan ilk maçın sonunda da oyuna ve skora bakarak Beşiktaş'ın gruptan çıkacağını söylemiştim. Dün alınan galibiyetle bu perçinlendi. Gruptan çıkma işini artık yüzde 50 halletti diyebiliriz.

Rakibin genç ve Avrupa tecrübesi olmaması dünkü oyunda etkili miydi? Yoksa Beşiktaş artık makine gibi işleyen bir takım mı?
Oyuna bakınca Leipzig'in dinanizmi ile Beşiktaş'ın deneyiminin karşılaşmasıydı 90 dakika. Oyunu böyle değerlendirebiliriz. Maçın başlangıç düdüğü ile çok iyi bir tempo yakalayan Beşiktaş vardı. Sonra 25. dakikada bunu dengeleyen bir Leipzig ve devre bitmeden 2-0'ı bulan bir Beşiktaş oyunu izledik. İkinci yarıda Leipzig'in genç kadrosu, oyunu ele aldı ama maçı bitirmek için Beşiktaş'ın deneyimi öne çıktı. Bu baskıyı yedikten sonra pasla topa sahip olmak en iyi çözümdü ama doğru savunmak Beşiktaş'ın aldığı sonuçtaki en önemli etkendi. Tabii ki Fabri'de... Beşiktaş için 'makine gibi işlemek' tabirini kullanmasak da güçlü bir takımdan bahsedebiliriz. Kendi sahanızda olsanız da bu oyunu oynamak kolay değil. Beşiktaş başka bir seviyeye doğru gidiyor.

Öne çıkan isimler kimler oldu?
Beşiktaş'ta artık herkes çok iyi... Beşiktaş, takım olarak övgüyü hak ediyor. Porto deplasmanından sonra kendi sahanızda bir Alman takımını yenmek ki Beşiktaş ilk kez tarihinde bir Alman takımını yendi. Tam burada şuna bir kez daha vurgu yapmak istiyorum ki kadro kalitesi ve oyunla başka bir seviyeye giden Beşiktaş izliyoruz. Çünkü en büyük sahne Şampiyonlar Ligi'dir ve Beşiktaş bu sahnede oynadığı iki maçta da kusursuzdu. İlk yarıda Oğuzhan, Babel ve Talisca organizasyonu ve buna katılan Quaresma etkisi öne çıktı. Savunma merkezinde Atiba... Bir tek bakıldığında Fenerbahçe maçındaki performansı da dahil Medel'in oyunculuğuna sözüm yok ama sağ bekliği biraz soru işareti doğuruyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA