Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Yeni kadro şart

İzlanda yenilgisi sonrasında nasıl bir takım buldunuz?
Artık sonucu önemli olmayan maçların klasikleşen, farklı 11'i ile sahadaydık. Evet, topu ele alan, oyunu oynayan biz olduk ama Finlandiya özellikle 1-1'i yakaladıktan sonra maçı kazanacak iki tane net pozisyon buldu. Ardından Cenk ile yine öne geçtik ama sonuçta 2-2 ile Dünya Kupası elemeleri macerasını sonlandırdık. Ama buradan geleceğe dönük anlamlar çıkarmak, yorumlar yapmak çok da anlamlı olmayacaktır açıkçası. Bundan sonraki hedefimiz 2020'deki Avrupa Şampiyonası artık. Peki bundan sonra ne olacak? Lucescu ile tamam mı devam mı? Bütün bunların cevabını da önümüzdeki günlerde alacağız.
Lucescu'nun sahaya sürdüğü 11'i İzlanda maçı ile kıyasladığımızda, özellikle savunmada Ömer'i kullanması 'Niye daha önce değil de şimdi?' sorusunu akla getirdi. Diğer bir soru da önce aklına gelmeyen Oğuzhan'ın daha sonra kadroya girip bütün maçlarda yer almasıydı. Lucescu'nun bu tercihleri bazı çelişkileri de beraberinde getirdi. Ama dediğim gibi artık hedef 2020 Avrupa Şampiyonası ve bunun için belki yeni bir kadro gündeme gelecektir.
Ampute Milli Takımı'nın başarısından sonra A Milli Futbol Takımı'na ağır eleştiriler oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Evet, A Milli Takım başarısız olmuştur, Dünya Şampiyonası finallerine gidememiştir. Ampute Milli Takımı da gerçekten önemli bir sonuca imza atmıştır ama bunları ilişkilendirmek, bunlara beraber bu yorumları getirmek çok gerçekçi bir yaklaşım değil. Sadece A Milli Futbol Takımı'nı eleştirmek için kullanılan argümanlardır. İki takımın yaptıkları, performansı çok farklı işlerdir ve profesyonel hayatta çok farklı şekilde değerlendirilmelidir. Ama en nihayetinde hedef koyduğumuz finallere gidememenin yanısıra grupta 4. olmuş bir takım konumundayız. Bu da 2002'den sonra Türk futbolunun gidemediği 4. Dünya Kupası anlamına geliyor. Artık daha gerçekçi daha organize hedefler koymamız gerektiğini anlamalıyız. Özellikle de İzlanda'nın bu gruptan birinci olarak çıkması, geleceğe dönüş orta ve uzun vadeli yatırımlar yapmamız gerektiğini görmemizi sağlamalı artık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA