Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Hiç kalite yoktu

Galatasaray’ın 8 haftalık performansından uzakta kaldığı bir maç izledik.

İki teknik adamın dünkü ilk 11 tercihlerini nasıl buldunuz?
Oyuncu tercihlerinde beklenen buydu ama Tudor'un 3'lü savunmayla başlamasına çok bir anlam veremedim. 8 hafta boyunca doğru oynayıp iyi sonuç aldığınız planda niye değişikliğe gidersiniz? Serdar'ın kenara gelmesi sonrasında da hemen 4'lü savunmaya döndü zaten. Maçtan önceki senaryomda baskı görecek Fenerbahçe'nin reaksiyonunu merak ediyordum. Baskıdan çok iyi paslarla çıkmadı ama baskıya tempoyla yanıt verdiler. Maçın karakteri böylece kaliteden çok mücadele gücüne bağladı. Bütün ilk yarı, hatta maç için bahsedebileceğimiz şey bu. Yapılanlardan çok yapılamayanlar vardı.

Cüneyt Çakır'ın kararları çok tartışıldı. Fenerbahçe'nin gol beklediği, iki tarafın da penaltı istediği pozisyonlar var. Sizce hakem maça etki etti mi?
Hakem kararlarının tartışılacağı birçok pozisyon oldu. Penaltıların hepsi elle ilgiliydi. Bana göre oyun kurallarının net belirleyemediği ve muallakta bıraktığı durumlar bunlar... Hem Serdar hem Neto'nun pozisyonu için bunu diyebiliriz. Fenerbahçe'nin attığı gol pozisyonu belki geçerli sayabilirdi ama tam kanıya varamadığım bir an bu. Net olan tek pozisyon Feghouli'nin attığı topta Hasan Ali'nin elle oynamasıydı.

Bu sonuç sizce ligin gidişatı için ne anlama geliyor?
Mücadele karakterli bir maçın sonuçta 0-0 biten ligdeki 9 haftadaki ikinci maç oldu. Kim bu sonuçtan faydalandı? Aykut Kocaman, "Kaybetsek dahi yarışın içinde kalırız" demişti. Bunun ışığında o da mutludur herhalde ama bence avantajlı olan Galatasaray. Ortada böyle bir puan farkı varsa kazanması gereken geride olandır. Fenerbahçe bunu başaramadı. Galatasaray'ın 8 haftalık performansından uzakta kaldığı, Fenerbahçe'nin üretemese de bu planı bozduğu bir maç oldu ama 8 puan ciddi bir farktır. Önemli olan Galatasaray'ın farkı korumasıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA