Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Farkın nedeni keyif almak

Şenol Güneş rotasyon yaptı. Medel ve Negredo 11'de başladı. Tecrübeli çalıştırıcının kadro tercihini nasıl buldunuz?
Elindeki zengin kadronun içinde değişiklik yapacaktır. Önemli olan doğru zamanda rotasyona gitmek. Dün ilk defa Medel- Atiba orta sahasını seyrettik. Atiba bu kez farklı olarak öne doğru oynayan bir rol aldı. Medel ise 'Atibacılık' rolündeydi. Ben Medel'in kusursuz oynadığını düşünüyorum. Ayrıca rotasyonda ilk kez Negredo, Babel-Quaresma-Talisca orta sahasıyla birlikte oynadı. Beşiktaş gerçekten oyun gücünü yakalayınca rakiplerine karşı çok net bir üstünlük kuruyor. Dün de bunu Osmanlıspor karşısında gösterdi. Beşiktaş için sadece farklı sonuç olmadı, keyif de alan bir takım vardı sahada. Bu keyif alış da hücum zenginliğini beraberinde getiriyor. Bu tabloda Negredo da gol atmadan maçı bitirmek istemezdi ki, sonunda aradığı fırsatı bulup ağları havalandırdı.

Sağdan soldan dün orta yağmuru vardı Beşiktaş'ın. Sadece ilk yarıda 26 orta yaptı. Konya maçında ise 90 dakikada 27 orta yapmış. Bu farkı neye bağlarsınız?
Ortaların niteliği önemlidir. Yani etkili orta yapmanız gerekir. Beşiktaş adına dün ilk yarıda maçı çözen etkili ortalardı. Galatasaray'a karşı alınan 3-0'lık galibiyette ise merkez hücumlarla kazandılar. Beşiktaş hem kenar ortaları hem de merkez hücumları iyi yapabilen bir takım.

Babel hat-trick yaptı...
Babel'in çok yetenekli olduğunu biliyordum ama transferinde oyuncunun bireysel oyununda acabalarım vardı. Ama takımla birlikte oynayan, çok iyi bir Babel izliyoruz. Bunu sadece Osmanlı maçı için değil, geldiği günden bu yana gerek Süper Lig gerekse Şampiyonlar Ligi'ndeki performansı için söylüyorum. Sadece sonucu alırken değil oyunu kurarken de takımın önemli aktörlerinden biri.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA